Sendikanın, Nevşehir geneli yapmış olduğu ziyaretlerde az sayıdaki okulların tamir ve tadilat çalışmaları gözler önünde iken, bir kısım okullar ise yıl içinde tespit  ettikleri eksikleri, kendi imkânları ile gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bir kısım okul ise Milli Eğitim Bakanlığı´ndan sağladıkları parasal imkân ile bir kısım okullar ise bulundukları yerel yönetimlerden elde etikleri imkânlarla personel ve eğitimcinin talepleri doğrultusunda  daha mükemmel eğitim şartları gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

Tüm bu yapılan takdire şayan çalışmaların yanında, okulların fiziki şartları için iyileştirme yapmayan ve yapamayan idarecilerin varlığı da bilinen bir gerçek olarak ortaya çıkmaktadır.

 Sonuç olarak birçok okul iyileştirme yapsa da yapmasa da bakanlıktan alınan kaynakların kısıtlılığı ya da hiç olmayışı ideal eğitim şartlarının Nevşehir´de oluşmamasında en büyük engel olarak gözükmektedir.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, okul ve kurumlarını daha iyi şartlara taşımak için gayret gösteren ve sıcak yaz günlerinde zamanının büyük bir bölümünü okullarının güzelleşmesi için harcayan fedakâr eğitimcilere teşekkür etti.