Öğrenci kayıtlarının başladığını söyleyen Özel Nevşehir Final Temel Lisesi kurucu temsilcisi Halil Özer, konuyla ilgili Kapadokya Muşkara Haber Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulundu.

Özer, gerekli izinleri aldıklarını belirterek, 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Özel Nevşehir Final Temel Lisesi kurucu temsilcisi Halil Özer ile soru cevap şeklinde gerçekleşen açıklamalar şu şekilde gerçekleşti.

Soru: Nevşehir´in güzide kurumu final dershanesi niçin temel liseye dönüştü? Temel lise nedir?

Cevap: dönüşüm süreci kapsamında gerekli şartları yerine getirebilen dershaneler Bakanlık denetiminde ve bakanlık izniyle temel lise oluyor. Nevşehir Final Dergisi Dershanesi olarak bu şartları yerine getirdik ve ilimizin ilk temel lisesi olmaya hak kazandık. Nevşehir´imize hayırlı olsun

Soru: Sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Biz sizin dershanecilikteki başarılarınızı yıllardır takip ediyoruz. Deneyimli bir kadronuz var ve bir markasınız. Final temel lisesi olarak hedefleriniz ne olacak?

Cevap: Nevşehir´in eğitiminde yıllardır varız. Bundan sonraki süreçte bir özel okul olarak Nevşehir eğitiminin etkili bir aktörü olacağımıza inanıyoruz. Yılların bilgi birikim ve deneyimini temel liseye aktaracağız. Final eğitim kurumları dershanecilik yanında özel okulları da olan kurumlar olduğu için sektörel bazda özel okulculuğa yabancı değildir.

Biz finalin büyük şehirlerdeki özel okul deneyimini Nevşehir´e taşıyacağız. Bu, hem eğitim öğretim programları, hem yayın ve doküman hem de eğitim kalitesi anlamında olacaktır. Ülkemizde özel okullaşma çok düşük düzeydedir. Bunun ana sebeplerinden biri özel okul ücretlerinin yüksek oluşudur. Temel liseler öğrenci ve velilerimize özel okul imkanını makul ücretlerle sunacak.

Öğrencilerimiz nitelikli bir eğitimi makul ücretlerle alabilecek ve bu da bakanlığımızın hedeflediği özel okullaşma yüzdesinin artmasına katkı sağlayacak. Böylece halkımız özel okul eğitimini pahalı ücretlerle almak zorunda kalmayacak.

Soru: Sınıf Kontenjanlarınız nasıl?

Cevap: 18-20-24 kişilik sınıflarımız var. Sınıflarımız maksimum 24 kişilik e eğitim için çok uygundur.

Soru: Herhangi bir okul öğrencisi temel liseye geçebilir mi? Son olarak söyleyecekleriniz var mı?

Cevap: Evet geçebilir nakil yaptırabilir. Final temel lisesi öğrencinin başarısında okul ve aile takibine önem verir. Rehber ve sınıf danışmanı öğretmenler, öğrenci başarısını izler. Bireysel destek programlarıyla öğrenciye eksikliklerini giderme ve konu tekrarı yapma imkânı sağlar.

Öğrencinin ders dışı zamanları ve alışkanlıkları konusunda okul- veli ilişkisine önem verir. Sağlıklı ve sevgiye dayalı bir disiplin anlayışıyla öğrencilerini yaşam boyu karşılaşacağı her türlü sınava hazırlar.

Finalin ufku açıktır çocuklarımızı gelecek yıllara her açıdan donanımlı kılar. Hayata neşeyle, coşkuyla, ümitle bakma alışkanlığını kazandırır. Şöyle özetleyebiliriz: Final yanı başınızdaki okuldur. Haber: Selma İVEN

/images/haberler/resimler/2015-7/8/1528324627759.jpg/images/haberler/resimler/2015-7/8/1532410413875.jpg