Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde Özel Altınyıldız Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı bir programla anıldı.

Törende, Bağımsızlık Savaşının önderi, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni İbrahim Demir yaptı.

Ardından 11. sınıf öğrencilerinden Ecem Küçük ‘‘Atatürk’’ adlı şiiri okudu. İrem Varlık ve Kuzey Dalkılıç’ın konuşmalarının ardından ‘‘Atatürk Fotoğrafları Sergisi’’ gezildi.

Altınyıldız Koleji Cinnah Genç Yazarlar Kompozisyon yarışmasında Türkiye 2’ncisi olmuştur.

Kompozisyon şu şekildedir:

“Türkiye Cumhuriyetinin mimarı olan Atatürk; zekâsı, basireti ve cesareti ile tüm dünyaya adını duyurmuş ve ilham kaynağı olmuş bir liderdir. 1. Dünya Savaşı’ndan hemen sonra topraklarımızın her bir karışı İngilizler, Fransızlar ve Yunanlılar tarafından haksız yere işgal edilmişken, ordularımız terhis edilmiş, halkımız aç ve susuzken, silahsızken, umutlarını yavaş yavaş yitiriyorken, “Kurtuluş yok! Bitti.” derken; bir enkazdan büyük bir devlet var olmuştur. Çünkü bir umut vardı, adı Mustafa Kemal’di. Çünkü Mustafa Kemal Türk milletinin her bir neferinin gücüne, azmine, yiğitliğine olan inancını hiçbir zaman yitirmedi. Çünkü vatan namustu, bayrak namustu, toprak namustu. Türk milletinin namusuna namehrem eli değemezdi. Göğün mavisine en çok yakışan, rengini Türk’ün asil kanından alan al bayrağı indirmeye hiç kimsenin kudreti yetmezdi. “Ya İstiklal! Ya Ölüm!” dedi. Ötesi yoktu, olamazdı. Bu millete boyun eğmek yakışmazdı. Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmezdi ona göre. Genci, yaşlısı, kadını, çocuğu bütün Türk milleti Mustafa Kemal’e inanmış ve tüm zor koşullara rağmen namusunu koruyup kurtarmıştır. Bu mukaddes milletin gücünü hafife alanlara haddini bildirmiştir. Türk’ün gücünü gören düşman, geldiği gibi gitmiştir geri.

Mustafa Kemal ve milletimiz tam bağımsız bir Türkiye uğruna dünyada eşi görülmemiş bir mücadeleye ve zafere imza atmıştır. O sadece kendi milletinin değil; kan emici, sömürgeci devletlerin altında ezilen bütün milletlerin umudu olmuştur.

Ünlü Şair Muhammed İkbal, Atatürk’e olan hayranlığını şu dizelerle dile getirmiştir;

Bir millet var biz onun varlığıyla ulaştık

İlahi kanunların gizli gerçeklerine,

Bir bakışıyla yön verdi bizlere dağlar aştık

Dünya güneşi olduk bir kıvılcım yerine

Aşk mı vefasız bize neden gönlümüz küllük?

Kusurlarımız mı çok küçüldükçe küçüldük!

Rüzgârlar çölden esin bize yaraşır matem

Meltemin nefesinde açan her gonca elem

Ah oldu kubbemizde nağmelenen ezanlar

Bir inilti gibiyiz nerede o borazanlar

Bir zamanlar ayları taşırdı atlarımız

Şimdi avlanan biziz, kırık pusatlarımız.

Koş Mustafa Kemal koş, atın çatlayana dek

Bizi tedbir mat etti, sana tedbir ne gerek

Mustafa Kemal Atatürk sadece 20. asra değil tüm zamanlara timsal olacak büyük ve kıymetli bir liderdir. Onun, namı tüm sınırları ve zamanları aşmıştır. Atatürk Türk milletinin destanını yazmış ve tüm dünyaya duyurmuştur.

Bize, her zaman gurur duyacağımız bir tarih, uğruna canımızı vereceğimiz bir vatan ve izinde yürüyeceğimiz bir yol bırakmıştır.

1881 yılında hiç batmayacak bir güneş doğdu. O gün bu gündür. O güneş hep parladı ve daha da parlayacaktır.

Mustafa Kemal’ler ölmez, her zaman kalbimizde hayat bulacaklar. O sonsuza dek yaşayacak, yaşatacak.

82 yıldır unutulmadın, unutulmayacaksın! Emanetlerin bizimle güvendedir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.”