Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, genç diplomatların mesleğin gerektirdiği yetenek ve becerileri geliştirmelerine katkıda bulunmak ve Türk dış politikasının çeşitli veçheleri ile güncel uluslararası sorunlara ilişkin bilgiler sunmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı`nın kış dönemi 12 Ocak`ta başlayacak.


Bakanlığın açıklamasında, programın Diplomasi Akademisi tarafından 1992 yılından bu yana her yıl düzenlendiği hatırlatıldı. Bugün 5 kıta ve 116 ülkeyi kapsar hale gelmiş program kapsamında şimdiye kadar 900`den fazla genç diplomata eğitim verildiği vurgulanan açıklamada, programın bu yıl 12-27 Ocak ve 6-22 Nisan 2015 tarihlerinde kış ve yaz dönemi olarak iki kez düzenleneceği belirtildi. Kış Okulu kapsamında Latin Amerika, Asya, Afrika, Balkanlar, Ortadoğu, Karayipler ve Pasifik`te yer alan 34 ülkeden birer genç diplomatın bakanlığın davetlisi olarak Türkiye`de ağırlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

Programın Yaz Okulu için de 40 ülkeden birer genç diplomatın davet edilmesi planlanmaktadır. Bakanlığımızın üst düzey yetkilileri ve önde gelen üniversitelerimizde görevli öğretim üyeleri tarafından dış politikamız, diplomasi, Türkiye`nin uygarlık mirası, tarihi ve kültürel derinliği ile birlikte uluslararası ve bölgesel konularda İngilizce konferanslar verilecektir. Katılımcılara ülkemizin ekonomik, tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerinin tanıtılması amacıyla Kış Okulu kapsamında Nevşehir (Kapadokya) ve İstanbul`un, Yaz Okulu kapsamında ise İzmir ve İstanbul`un ziyaret edilmesi öngörülmektedir.
Kaynak: AA