Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında kütüphane açılışına ve bir dizi etkinliklere katılmak üzere Nevşehir’de ziyaretler gerçekleştirdi.

VALİLİK MAKAMINA ZİYARET

Programına Valilik ziyaretiyle başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Vali İnci Sezer Becel ile bir araya geldi. Ziyarette Nevşehir’deki eğitim yatırımları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Eğitim öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik konular ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Genel Müdür Mehmet Nezir Gül'e ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek; "Bakanlığımızın 81 ilde Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamında ilimizde kısa sürede kütüphanelerimizi kurduk. Bu kapsamda Sayın Genel Müdürümüz ilimize teşrif buyurdular. Kendisiyle birlikte kütüphane açılışımızı gerçekleştirip kurumlarımıza ziyaretlerde bulunacağız." dedi.

“KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK” PROJESİ KAPSAMINDA KÜTÜPHANE AÇILIŞI

Valilik ziyareti sonrasında Vali İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile birlikte 20 Temmuz İlkokuluna geçen Genel Müdür Gül, burada kütüphane açılışını gerçekleştirdi. Kütüphanedeki kitapları inceleyen Genel Müdür Gül öğrencilerle kitaplara dair sohbet etti.

Kütüphane açılışının ardından verdiği röportajda Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in  "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesine çok önem verdiğini belirten Genel Müdür Mehmet Nezir Gül; “Cumhurbaşkanımızın eşi kıymetli Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirdiğimiz projemiz ile gençlerimizi kültür ve kitapla buluşturacağız. Çocuklarımızın kitapla büyümelerini sağlamak, hayal dünyalarını genişletmek istiyoruz. Projemiz kapsamında Nevşehir’de açılan kütüphanelerimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Vali İnci Sezer Becel de; “Cumhurbaşkanımızın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilmiş olan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesinin ilimizdeki uygulamasını tamamladık. İlimiz bu projeyi Türkiye’de ilk olarak tamamlayan iki ilden bir tanesi oldu. Bölgemizin kitapla barışık bir bölge olduğunu bin dokuz yüzlü yılların başında görüyoruz.  Ürgüp’te hayvanına binmek suretiyle kitapları toplumun her kesimine ulaştıran bir kütüphane örneğimiz var. Bunun dünyada başka bir örneği yok. Ecdatlarının okumaya bu kadar değer vermesi çocuklarımıza örnek olacak ve yeni kütüphanelerimiz çocuklarımızın başarısına başarı katacak. Kütüphanelerimizin ilimize hayırlı olmasını diliyor, Genel Müdür Mehmet Nezir Gül Beyefendiye ilimize teşrifleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ise; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan, Millî Eğitim Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi ile yoğun bir çalışma içerisine girdik. Sayın Genel Müdürümüzün teşrifleriyle bir kütüphanemizin daha açılışını gerçekleştirdik. Kendisine can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Kütüphanelerimiz ilimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ile bir araya gelen Genel Müdür Gül, burada iş birliği protokolü imzaladı.

NEVŞEHİR’DEKİ ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINI ZİYARET

Ziyaret kapsamında H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu ve Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okuluna giden Genel Müdür Mehmet Nezir Gül, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek okul bölümlerinde incelemelerde bulundu. Gül’e Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mecit Ramazan Barın ve İl Müdürü Murat Demir eşlik etti.

Okullarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Genel Müdür Gül, kurumların derslik ve atölyelerini gezdi. Öğrencilerle yakından ilgilenerek Yerli Malı Haftası etkinliklerine katıldı.

ÖZEL EĞİTİM OKUL MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI

Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret eden Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, buradaki atölyelerde incelemelerde bulundu. Kurumun çalışmaları hakkında idareci ve öğretmenlerden bilgi alarak onlara çalışmalarında başarılar diledi.

Akabinde Nevşehir’de faaliyet gösteren Özel Eğitim Okulları, RAM ve BİLSEM müdürlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Genel Müdür Gül, özel eğitim, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin eğitim sistemi içindeki yeri, önemi ve etkinliği hakkında istişarelerde bulunarak görüş ve talepleri değerlendirdi.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’e ve onun nezdinde Nevşehir eğitim öğretimini daha üst seviyeye çıkarmak için fedakarca çalışan idareci, öğretmen ve tüm eğitim camiasına teşekkür ederek ziyaretlerini tamamladı.