Nevşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği yönetim kurulu adına açıklama yapan dernek başkanı Serhat Uluer derneğin amaçlarını şöyle açıkladı.

?Eğitimde gönül birliği sloganı ile kurduğumuz dernekte hedefimiz bir tek çocuğumuz yollarda kalmasın diye, bir tek çocuğumuz ıskartaya çıkmasın diye, bir tek çocuğumuzun gelecek umudu sönmesin diye, kuruluş bildirgemize aldığımız bu spot cümlelerden anlaşılacağı üzere, insan israfı önlensin diye yola çıkmış bir sivil toplum örgütüyüz.

Derneğimiz ülke genelinde aynı felsefeyle yola çıkan paydaş sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütecektir. Nevgeder?in çalışma alanı 800 bin personeli 17.milyonu aşan öğrenci potansiyeli ile adeta dev bir yapı olan milli eğitim camiasına ve ülke eğitim sistemine gönüllü olarak bir ışık tutmak ve niteliği artırma sürecine sağduyulu olarak katkı sağlamaktır.

Bu amaçla da eğitim adına yapılması gereken ulusal veya uluslararası faaliyetleri imkanlar ölçüsünde organize etmeye çalışmaktır.?

Nevgeder Başkanı Serhat Uluer, ?Bilimsel ve mesleki bir hizmet anlayışını benimsemek ve yaymak, eğitimin insani ve milli bir görev olduğu bilincini taşımak, özveri ve diğergâmlığın gerekliliğine inanmak ve inandırmak,

milli ve manevi değerlerin gelişimine katkı sağlamak, önyargıdan uzak demokratik bir anlayışa sahip olmak ve insanlığın evrensel değerlerinin gelişimine katkı sağlama ilkeleri ile yola çıkan NEVGEDER bütün bunları gerçekleştirmede kilit öneme sahip olan öğretmen merkezli çalışmalar yapacak? diye konuştu.

Nevgeder öğretmeni merkezi alan çalışmalarıyla eğitim öğretimin ve öğretmenin niteliğini artırmak için anketler, zirveler, çalıştaylar vb. yollarla Nevşehirli eğitimcilerin gözüyle ayrıca paydaşları vasıtasıyla ülke genelinde çalışmalar yürütecek. Haber: Ali ÇAMUR