2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde okullarda güvenlik problemi yaşanmaması için “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim” toplantısı yapıldı.

Vali İlhami Aktaş’ın başkanlık ettiği toplantıya, AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, emniyet yetkilileri, okul idarecileri ve servis şoförleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aktaş, eğitim öğretim yılında bir sorunla karşılaşmamak için bu toplantısın yılda iki defa yapıldığını söyledi.

Okul ve çevre güvenliğinin önemine dikkati çeken Vali Aktaş, “Çocukların evde çıktığı andan eve geri döndüğü ana kadar geçen süre hepimizin sorumluluğu altında. Güvenlikten kastımız sadece trafik değil. Çocuklarımızın okullardaki davranışlarından metruk binalara, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan devamsızlıklarına kadar tüm konuları okul güvenliği çerçevesinde ele alıyoruz. Bu konuların çözülmesine yönelik devletimizin bize verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yapaya çalışıyoruz.” dedi.

Servis konusunun önemine değinen Aktaş, “Servislerle ilgili çeşitli sorunlar sürekli gündeme geliyor. Servis araçlarında unutulan çocuklardan, servis aracından düşüp ölen çocuklara kadar birçok acı haber duyuyoruz. Mevzuatlara uymak hepimizin sorumluluğu. Aksi takdirde hiçbir şekilde başarıya ulaşamayız. Hiçbir maddi külfet bir çocuğun değil canına saçının bir kılına değmeyecek külfetlerdir. Sizden isteğimiz kurallara uyalım.” diye konuştu.

Milletvekili Açıkgöz de sorunsuz bir eğitim öğretim yılı olması temennisinde bulundu.

Açıkgöz, “Çocuklarımızın eğitimi kadar güvenliği de önemli. Bu konuyu tüm yetkili kurumlarla koordineli bir şekilde ele almamız gerekiyor. Güvenlik konusunda hepimizin duyarlı olması lazım. En önemli konu da kötü alışkanlıklar. Uyuşturucu belasından tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi uzak tutmak hepimizin görevi. Uyuşturucu terör kadar tehlikeli. İçişleri Bakanlığının da bu konuda önemli çalışmaları var. Ancak hepimizin güvenlik güçlerine destek olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 Toplantıda daha sonra soru ve cevap bölümüne geçildi.