H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Okul Müdürü Yusuf Çağlayan ve öğretmenleri eşliğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini (NEVÜ) ziyaret etti.

H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerini NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile birlikte Engelsiz Üniversite Birimi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler karşıladı.

NEVÜ öğrencileri ve öğretim elemanları ile birlikte öğretmenleri eşliğinde NEVÜ Spor Merkezi’nde tırmanış, basketbol, voleybol, masa tenisi ve diğer fiziki aktivitelerde bulunarak çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlenen özel öğrenciler, daha sonra Özel Eğitim Bölümü öğrencileri ile birlikte ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Yusuf Çağlayan, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimine büyük katkısı olduğunu öğrencilere özgüven sağladığını söyledi.

Bu nedenle hem okul içerisinde hem okul dışında sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini belirten Çağlayan, bu tür faaliyetlerin artırılarak devam edeceğini ifade etti.

Çağlayan, okulu üniversitelerinde sıcak bir şekilde karşılayan ve ağırlayan başta NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Doç. Dr. Selçuk Akpınar, Engelsiz Üniversite Birimi Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kağan Cebe, Zihin Engellliler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Ali Kaya ve tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.