Protokol, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Protokol kapsamında eğitim faaliyetleriyle ilgili farklı alanlarda durum analizlerinin yapılması, problemlerin tespiti, çözüm yollarının bulunması, öncelikli çalışma alanlarının belirlenmesi, çözümlere yönelik planlı çalışmaların yürütülmesi, izlenmesi, değerlendirilmesi ile eğitim, araştırma ve paylaşım gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir’de eğitimin kalitesini artırmak için Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği protokolleri imzalamaya devam ettiklerini, bu kapsamda Müdürlüğümüz ile Hacettepe Üniversitesi arasında bir iş birliği protokolünün imzalandığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Eğitim Fakültesiyle yapılacak ortak çalışmalarla Üniversitenin eğitim bilimleri konusundaki bilgi ve tecrübe birikiminden yararlanmış olacaklarını belirten Demir, yapılacak çalışmaların bilimsel bir bakış açısıyla eğitimdeki sorunların giderilmesine, eğitim hizmetlerinin daha etkili ve kaliteli hale gelmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.