Nevşehir İl Halk Kütüphanesi  Müdürü Özcan Yoldaş  ?Kütüphane Türkiye Projesi ile halk kütüphanelerinde, özellikle toplumda dezavantajlı vatandaşlarımızı bilgisayar ve iletişim teknolojileri becerilerini kazanma konusunda eğitimler veriliyor? dedi.

Yoldaş, ?Eğitimler; bilgisayar kullanımı, e-devlet uygulamaları, SGK hizmetlerinden faydalanma, etkili sunum teknikleri hazırlama, kendi web sayfaları oluşturma, hazırladıkları veya ürettikleri ürünleri pazarlama yöntemlerini konusunda eğitimler vereceğiz.

Amaç halk kütüphanelerini cazibe merkezi haline getirmek, daha çok kullanılmasını sağlamak. Bizim amacımız haklıda kütüphaneye çekerek internet kullanımını artırmak onun dışında kütüphaneden daha fazla faydalanmalarını sağlamak.

Öğrencilerin dışında iş arayanlar, işsiz olanlara öz geçmiş hazırlama eğitimleri vereceğiz. Özellikle 45 yaş üzeri vatandaşlarımıza e-devlet uygulamaları ve SGK hizmetlerinden daha iyi yararlanmalarını sağlayacağız? diye konuştu.

Projenin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi?nin ev sahipliğinde yürütüldüğünü kaydeden Yoldaş, ?ücretsiz eğitimlerden bütün vatandaşların yararlanmasını istiyoruz ve kütüphanemize bekliyoruz? dedi.