Sivil toplum kuruluşlarından Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı, dernek olarak iki proje yürüttüklerini belirterek projelerden ?Erken Evlilik, Çocuk Gelinler? projesi ve İsveç projesi hibesi olan ?Eğitime Devam Takipsizliğe Son? projesinin amacını anlattı.

Kapadokya Kadın Dayanışma Dernek Başkanı Hayriye Demirbilek ise dernek olarak birçok proje çalışmaları yaptıklarından bahsetti. Gönül Elçileri ve Kadınlar için mesleki eğitim projesi toplantısı hanım efendi Zuhal Ceylan`ın himayesinde yapıldı.

Toplantıya Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş, Tolga Yemen ve çok ayıda sivil toplum derneği katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısını artırmak, gönüllülüğü yaygınlaştırmak, insan kaynağı ihtiyacını kuvvetlendirmek konuları hakkında bilgiler verildi.
 
Ayrıca toplantıda İlköğretim veya ortaokul mezunu genç kız ve kadınların işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak Mesleki Açık Öğretim Liselerinde yeni açılan alanlara kayıtlarının yapılarak, elde edinilen becerileri doğrultusunda istihdam yaşamına katılımlarını desteklemek için yapılacak çalışmalardan bahsedildi. Vali Mehmet Ceylan?ın eşi hanım efendi Zuhal Ceylan,

sivil toplum kuruluşlarının hedef kitlenin belirlenmesi ile ilkokul ve ortaokul mezunu kadınların Açık Öğretim Liselerine kayıtlarının yapılması için destek talebinde bulundu ve ayrıca muhtarlara toplantıya katıldıklarından dolayı teşekkür etti. Haber: Esma ÖNCÜL