Nevşehir'deki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi, kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması, verimliliğin arttırılması amacıyla düzenlenen toplantı Vali Yardımcısı V. Mehmet Maraşlı başkanlığında yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yazı İşleri Müdür V. Mahmut Esat Yöndemli, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü Temsilcisi Hasan Hüseyin Kılınç, Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile Şenol, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Genel Sekreteri Ahmet Özgün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şinasi İnanıcı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Bilal Altan, Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Hanifi Şahin, Şehit J. Onbaşı Muhammet Can Biçici Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fedakar Koçak ve daire amirleri katıldı.

Toplantıda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursların değerlendirilmesi, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilmesi, Açık Öğretim Sınavları ve kayıtları hakkında bilgilerin verilmesi ve yeni kursların planlamaları yapıldı.

Vali Yardımcısı V. Mehmet Maraşlı Halk Eğitim Merkezlerinin bölgenin ihtiyaçlarına karşılık verebilen kurumlar olması gerektiğini, Nevşehir'de daha önce yapılmamış hediyelik ve süs eşyaların yapılması için kurslar açılmasını, okuma yazma bilmeyen vatandaşların ayaklarına kadar gidilerek tespit edilerek onlara yönelik kursların açılmasını ifade ederek Nevşehir Valiliğince yürütülen Umuda Açılan Kapı Projesi kapsamında özellikle dezavantajlı kadınlara yönelik kursların açılacağını vurguladı.