Erkut ziyarette yaptığı açıklamada ?2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler münasebetiyle İl başkanımız, ilçe başkanımız ve kamuoyuna duyurulmak üzere siz değerli basın mensuplarımızın huzurunda açıklamak isterim ki; yapmış olduğum istişareler, teveccühler ve değerlendirmelerimden dolayı, aidiyet duygusuyla bağlı olduğum AK Partimden Nevşehir belediye başkanlığına aday adayı olduğumu ve aday adaylığı müracaatımı, sayın il başkanımıza takdim etmek için bir ziyaret gerçekleştirmiş bulunmaktayım.
 
Aktif siyasi hayatıma 2003 yılında AK parti ile başladım. Değerli yol arkadaşlarımızla beraber, yaklaşık 4 yılı AK parti Nevşehir il başkanlığı olmak üzere toplam 8 yıl, partime ve Nevşehir ilimize, layıkıyla hizmet etmenin heyecanını, bu değişim ve dönüşüm sürecinin bir parçası olmanın, haklı gururunu ve onurunu yaşamayı, Allah bizlere nasip etti. Bu bağlamda da katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Temel misyonum şu dur ki; herkesin birbirine saygı ve sevgi duyduğu, anlayabildiği, samimiyetle kucaklaştığı, insanımızın doğal halinin korunduğu, aynı zamanda AK partinin milletine olan sevgi ve sevdasının, adalet ve hakkaniyetinin, hizmet anlayışının, mütevazılığının vatandaşlarımızca gönülden hissedildiği bir iradenin parçası ve öncüsü olmak arzusu ile bu vizyon ve samimiyetimle, rabbimin izniyle ve ona sığınarak bu kutlu yola çıktım.

Tabi ki bu bir süreçtir, Allah nasip ederse, AK parti de yöneticilik yapmış ve siyaseti AK partimde tecrübe etmiş, bir kardeşiniz olarak, ortak akıl çerçevesinde, hiç bir ön yargı olmadan, kalbi Nevşehir için çarpan toplumun tüm katmanlarıyla, iç içe bir ve beraber olarak, her kesimin sürece dâhil edileceği ve bahsetmiş olduğum bu gönül bağının üzerine, gecemizi gündüzümüze katarak, yepyeni projelerimizi ilimize kazandırmak olacaktır. Burada as olan gönülleri almak, duaları almaktır. Gerisi zaten gelir. Bu noktada kendime olan inancım, tecrübem ve özgüvenim tamdır. Bu bir hizmet yarışıdır, her birimiz partimizde farklı görevlerde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz.

Bu bağlamda; 03 Kasım 2002?den şimdiye kadar, bu kalkınma sürecinin mimarı olan, başta sayın başbakanımız olmak üzere, hükümetlerimize, Nevşehir?imize hizmet etmiş olan değerli tüm milletvekillerimize, yerel yönetimlerimize, AK kadrolarımıza destek ve dualarını hiç bir zaman esirgemeyen milletimize, bir kez daha sizlerin huzurunda canı gönülden, şükranlarımı sunmak istiyorum ve bu vesile ile hizmete ve gönül almaya talip olan, aday adayı olan tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah sürecin kendileri, AK partimiz ve milletimiz açısından da hayırlı olur. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum? dedi.