Yapılan açıklama şu şekilde: “Almanya'nın Pforzheim şehrinde kurulu bulunan Hilda Gymnasium okulundan öğretmen ve öğrenci heyeti Özel Altınyıldız Koleji'nin misafiri olarak 19.03.2019 Pazartesi günü saat;18.00’da Nevşehir'e geldi.

Karşılamada misafir öğrenciler ile onları evlerinde ağırlayacak öğrenciler çok heyecanlıydı.

Altınyıldız Kolejinde yapılan hoş geldiniz programı ve ikramların ardından öğrenciler Türk ailelerin evlerine gitti. Bir hafta sürecek Nevşehir ziyaretinde Kapadokya’nın ve Türkiye’nin güzellikleri misafir öğrencilere tanıtılacak.

Mayıs ayında Altınyıldız Liseli öğrencilerin Almanya’ya gitmesi planlanıyor.

20.03.2019 Çarşamba günü Altınyıldız Kolejinde her iki okul yöneticileri tarafından karşılıklı Kardeş Okul Plaketleri verildi. Plaket töreninde Genel Müdür Serhat İğdeci, Lise Müdürü Özkan Kılınç, yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Hilda Gymnasium ve Altınyıldız Koleji Heyeti,  Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Demir, Nevşehir Vali Yardımcısı Sayın Nevzat Sinan ve Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf Kaya’yı ziyaret etti. Alman Kardeş Okulumuz heyeti kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretlerde misafir heyete çeşitli hediyeler verilirken, Altınyıldız Koleji Lise Müdürü Özkan Kılınç, Müdür Yardımcısı Aykut Değerlier, Hilda Gymnasium yöneticisi Henrik Sölder, öğretmen Edna Bedir ve öğrenciler tarafından Protokole günün anısına çiçek ve plaket takdim edildi.

21 yıldır süren Kardeş okul uygulamalarımızla yüzlerce Türk ve Alman öğrenci değişimi yapılmış, kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin Türk-İslam misafirperverliğinin örnekleri yaşatmaya devam ediyoruz.

İki ülkenin, iki ulusun, iki şehrin yıllar süren dostluklarına katkısı olan herkese teşekkür ederiz.”