İdeal Çözüm Anadolu Lisesi binasında yapılacak olan bu sınavlar, 15 Mart 2021 Pazartesi günü saat 13.30’da 8. sınıflar ve 11. sınıflar ile başlayacak. 16 Mart Salı günü saat 13.30'da 9. ve 10. sınıflar ile devam edecek.

İdeal Çözüm Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çakıcı, sınav hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Nevşehir öğrencilerine üst düzey bir eğitim verebilmek için tecrübeli kadro ile hizmet ediyoruz. Okul yöneticilerimiz ve branş öğretmenlerimiz, uzun zamandır sahada çalışan kişiler ve müfredatın etkin sunulmasını, üniversite sınav hazırlığını çok iyi biliyorlar. Bu sayede İdeal Çözüm'ü tercih eden öğrenciler tüm beklentilerinin karşılandığını görecektir. Hem ara sınıf lise eğitiminde hem 12.sınıfların üniversite sınav hazırlığında ortalama 20 yıllık bir tecrübeyi aktarıyoruz.

Koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitim yapılamadığı dönemlerde de öğrencilere kesintisiz haftalık 30 ders uzaktan eğitim verdik. Şartların elverdiği ölçüde veli ve öğrencilere destek olduk. Malûm süreçte her açıdan öğrencilerimizden yana tavır aldık. Velilerimiz müsterih olsunlar, beklentilerinin ideal çözümü olmak için buradayız."

Hüseyin Çakıcı ayrıca; “15 - 16 Mart tarihlerinde geniş kapsamlı bir bursluluk sınavı yapıyoruz. Sınavda ve okulumuzda kontenjanımız sınırlıdır. Bu nedenle hızlı hareket edip sınav günü okula önce gelenler avantaj elde edecektir. Sınavlara katılmak isteyen öğrencilerimiz, okulumuza sınav günü kimlikleri ile gelebilirler. Önceden bir kayıt yapmalarına gerek yok.” diye ekledi.