İlk olarak Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı’yı ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Ürgüp ilçesinin eğitim öğretim faaliyetlerinin genel durumu hakkında konuşarak Kaymakam Maraşlı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ü de makamında ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, kendisine eğitime sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Ürgüp’te eğitim öğretim faaliyetlerinin konuşulduğu ziyarette görüş alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra Ürgüp Atatürk Ortaokulu ve Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine giden İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, okul idarecilerinden okulların genel durumu ve eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Okullarda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir; “Müdürlük olarak ekibimizle sürekli sahada yer alıyor, okullardaki tedbirleri yerinde inceliyoruz. Okullarımızda idareci, öğretmen ve yardımcı personellerimizin alınan tedbirlere uymasından dolayı oldukça memnunuz. Hepsine emeklerinden ve fedakârlıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.      

Demir, okul ziyaretlerinin ardından Ürgüp İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne geçerek her ay düzenli olarak yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısına katıldı.

Toplantıda Nevşehir’in eğitim gündemine dair önemli başlıklar ele alındı, eğitimle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Eğitim öğretim faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla yapılan toplantıda;

• Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının aldığı Kovid-19 tedbirlerinin hassasiyetle uygulanması,

• Kovid-19 tedbirlerinin uygulanışını takip amacıyla okul ve pansiyon ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam edilmesi,

• Devam eden büyük ve küçük onarım işlemleri ve yatırımlar,

• Mili Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde 26 Ekim’de 7 ve 8. sınıf, 27 Ekim’de 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yapılacak olan hazırbulunuşluk sınavıyla ilgili yapılacak iş ve işlemler,

• Yapılacak ve yapılmakta olan projeler,

• Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp yayımlanan kaynak kitap, sınava hazırlık soruları vb. çalışmaların okullarda takip edilmesi konuları üzerinde konuşuldu.

İlçelerdeki son çalışmalar hakkında İlçe Millî Eğitim Müdürlerinden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yüz yüze eğitim sürecinin değerlendirmesini yaptıktan sonra okulları sağlıklı ve güvenli bir şekilde açık tutmak için yapılacaklar üzerinde durdu.

Demir, yaptığı açıklamada; “İlçe Millî Eğitim Müdürlerimiz, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz özveriyle çalışıyor. 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemine öğrencilerimizin sağlıklı, kaliteli ve güvenli ortamlarda devam edebilmeleri için her zaman olduğu gibi bu süreçte de seferber olduk. Tüm çalışmalarımız büyük bir titizlikle hızla devam ediyor. İlimizin eğitim öğretim faaliyetlerinde kazandığı başarı ivmesini ekip çalışması ve iş birliği ruhuyla hep birlikte daha yukarıya taşıyacağız. Millî Eğitim Müdürlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. " dedi.