Toplantıya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karapçin, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Şahin, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul İdarecileri, öğretmen, öğrenci ve veli temsilcileri katıldı.

Toplantıda Eğitim Öğretimde Erişimin Bileşenleri, Eğitim Öğretimde Kalitenin Artırılması, Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi başlıkları altında bilgilendirme yapıldı. Katılımcılara Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü personel durumu, fiziki imkânlar, akademik durum, hayat boyu öğrenme, inşaat-yatırım, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, ulusal ve uluslararası projeler, özel eğitim, özel öğretim çalışmalarına ilişkin sunum yapıldı.

Soru-cevap bölümünde öğrenciler sportif kursların açılması konusunda isteklerini belirttiler. Veli temsilcileri DYK kursları ve kaynak kitap kullanılması ile ilgili görüş belirttiler. Nevşehir İl Öğrenci Meclis Başkanı Ahmet Demir, kodlama atölyesi ve öğrenci meclis çalıştayının Nevşehir’de düzenlenmesi ile ilgili görüşünü ifade etti.

Nevşehir Vali Yardımcısı Aydın Abak ve Milli Eğitim Müdürü Murat Demir katılımcılar ile yakından ilgilenerek belirttikleri hususlar ile ilgili gerekenin yapılacağını söylediler.

Sunumların ardından Nevşehir Vali Yardımcısı Aydın Abak, toplantıyı düzenleyen Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti.