24 Mayıs 2016 tarihinde Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Murat Demir, yayımladığı veda mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Tarih ve turizmin muhteşem bir manzarayla buluştuğu, samimi ve sevecen insanları sayesinde hiç yabancılık çekmediğimiz Nevşehir’e veda vakti geldi.

Beş yılı aşkın süredir büyük bir istek ve heyecanla yürüttüğüm görevimden, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in takdir ve tensipleriyle Mardin İl Millî Eğitim Müdürü olarak atanmam sebebiyle ayrılıyorum.

Görev yaptığımız süre içerisinde; sevgili yavrularımızı milli ve manevi değerlerimize bağlı, donanımlı ve ahlaklı yetiştirerek geleceğimizi inşa yolunda ülkemizi her alanda zirveye taşımaları hedefiyle yol aldık. İlerlediğimiz yolda şanlı tarihimiz ve eşsiz kültürümüz rehberimiz oldu. Zekâ ve kabiliyeti ilim ve irfanla besleyerek genç dimağları bilimin aydınlığıyla buluşturmak için çaba sarf ettik. Göreve başladığımız günkü duruşumuzu, çizgimizi bozmayarak her zaman aynı şevkle ve inançla çalışmalarımızı yürüttük. Karşılaştığımız en ufak sorunda bile Nevşehir’imizin değerli eğitim camiasının ve kıymetli velilerinin desteğini gördük.

‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım’ düsturuyla devletimizin vermiş olduğu her vazifeyi mesai arkadaşlarımız, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte layıkıyla yapmak için canla başla çalıştık. Kapımızı ve gönlümüzü bütün Nevşehirli hemşehrilerimize açarak devletimizin bizlere emanet olarak verdiği makamı her zaman ulaşılabilir kıldık.

Birlikte çalıştığımız zaman zarfında bize her konuda destek olan, sorunlarımıza çözüm bulup yolumuzu açan, yaptıklarımızı takdir ve taltif eden Sayın Valimiz İnci Sezer Becel’e şükranlarımı sunuyorum.

Yatırımlar konusunda bize destek olan Vekillerimize, Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza, İl Özel İdare Genel Sekreterimize ve tüm paydaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

İl müdürlüğümüz bünyesinde mesai mefhumu gözetmeksizin saygı ve anlayış içerisinde bizimle çalışan müdür yardımcılarımıza, şube müdürlerimize ve tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ülkemizin geleceğinin inşasına öncülük eden, eğitim meşalesini birlikte taşıdığımız, Nevşehir’imizin eğitim çıtasının yükseltilmesi için fedakârca çalışan idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, şahit olduğumuz başarılı çalışmaların devamını diliyorum.

Sevgi ve saygı üzerine inşa ettiğimiz çalışma heyecanımıza destek ve katkıları ile bize güç veren kamu kurum ve kuruluş amirlerimize, eğitim sendikalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, dernek ve vakıf yönetimlerimize, esnaf ve oda birliklerimize, iş adamlarımıza, tüm basın mensubumuza ve desteklerini her zaman hissettiğimiz velilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Rengârenk balonlarla gökyüzüne umudun uçtuğu, toprakla sanatın harman olduğu Güzel Atlar Ülkesi’nde “Yolumuz ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur.” diyen Hacı Bektaş-ı Veli’nin çağrısıyla başlayan yolculuğumuz kadim şehir Mardin’de devam edecek. Nevşehir’de görev yapmanın onur ve gururunu hep yaşayacağımı belirterek bu kubbede baki kalan hoş bir sadâ bırakabildiysek ne mutlu bize diyorum. Hakkımız varsa helal olsun, sizler de hakkınızı helal ederseniz sevinirim.”