Mardin İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmakta iken Milli Eğitim Bakanlığınca Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Memet Polat 27 Aralık itibariyle görevine başladı.

Göreve başlayan Polat, mesaj yayımladı.

Polat’ın mesajı şöyle;

“Binlerce yıllık köklü tarihiyle dostluk ve barışın harmanlandığı, eşsiz coğrafyasıyla yeryüzünün adeta cenneti olan Nevşehir’de göreve başlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER’in takdir ve tensipleriyle kadim şehir Mardin’de başladığımız yolcuğumuza Kapadokya’nın göz bebeği Nevşehir’de devam edeceğiz.

Bu yolculuk esnasında “Sevgi saygı üstüne kurulmuştur yapımız, ta ezelden ebede açık durur kapımız” diyerek gönüllere sevgi aşılayan hoşgörünün timsali Hacı Bektaş-ı Veli’nin sözleri yolumuzu aydınlatacaktır.

Nevşehir’imizin semalarına yükselen her bir balon umudu, Peribacaları ihtişamlı görüntüsüyle güzelliği, çamurun çalışan eller maharetiyle sanata dönüşmesi emeği, üzüm bağları bereketi, yeraltı şehirleri kararlılık ve azmi, Güzel Atlar Ülkesi’nin atları cesareti ve özgürlüğü, bu coğrafyada bir arada bulunan cami ve kiliseler hoşgörüyü bize her daim hatırlatacak.

Kıymetli Velilerimiz ve Değerli Öğretmenlerimiz,

Eğitim meşalemizi sizlerle birlikte taşırken milli ve manevi değerlere saygılı, yenilikçi, araştıran, sorgulayan ve çözüm odaklı bir gençlikle beraber yürümek en önemli hedefimiz olacaktır.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi çalışkan, üretken, milli şuura sahip, milletimize ve en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlamadaki payı tartışılamaz olan öğretmenlerimizle omuz omuza çalışacağız. Eğitim ve öğretimde alacağımız kararlarda öğretmenlerimiz ilk başvuru kaynağımız olacak ve birlikte aldığımız kararları, ilimizin eğitimde hak ettiği yere gelmesi için yine birlikte uygulayacağız.

Belirlediğimiz amaçlarımızı gerçekleştirirken Sayın Valimizin, tüm eğitim çalışanlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, basın mensuplarının, hayırseverlerin ve tüm Nevşehirli hemşerilerimizin desteklerini esirgemeyeceğine olan inancım tamdır.

Bu vesile ile Nevşehir’imizin güzide eğitim ailesinin her bir ferdine hürmet ve muhabbetlerimi sunar, bizlere emanet edilen ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bu hususta fedakarlık gösteren herkese şükranlarımı sunarım.”