İl Müdürü Polat'ın mesajı şöyle; “Bir eğitim öğretim yılını daha sağlık ve başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nevşehir’imizin güzide eğitim ailesinin her bir ferdine güzel anılar biriktirecekleri bir tatil dönemi diliyorum.

Kıymetli Meslektaşlarım,

Sizler; eğitim hikâyemizde geleceğin umudu olan öğrencilerimize ufuk açan, yol göstererek aydınlatan başkahramanlarsınız. Sizlere  emanet ettiğimiz öğrencilerimizin; sosyal, zihinsel ve ruhsal yönleriyle gelişmelerine sağladığınız katkı, verdiğiniz emek her şeyden önemli ve değerlidir. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek mutlu çocuklar yetiştirme yolunda sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen eğitim öğretim sürecinde özveriyle çalışarak geldiğimiz bu eğitim öğretim yılının sonunda sizlere şahsım ve sevgili yavrularımız adına can-ı gönülden teşekkür ediyorum. 

Kıymetli Velilerimiz,

Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar, sağlıklı, özgüvenli, iyi bir insan olması ve nitelikli bir birey olarak yetişmesi de bizim için çok önemlidir. Eğitim öğretim sürecinde öğretmenlerimizle iş birliği içerisinde hareket ederek sağladığınız desteklerden dolayı teşekkür ederiz. 

Çocuklarımızın içinde bulunduğu yaş itibariyle başarıları, olumlu kişilik edinmeleri ve davranış geliştirmelerinde sizlerin yaklaşımı çok önemlidir. Çocuklarımızı önemseyelim, onlara gerekli ilgiyi gösterelim, onların gelişimini takip edelim, onları her anlamda olumlu yönde teşvik edelim.   Yaz tatili boyunca sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere katılıp kendilerini geliştirmeleri için onları teşvik edelim.

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle hepinizi göstermiş olduğunuz ilgi ve gayretli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ederim. Şartlar ne olursa olsun hayatın her döneminde ve her alanında başarılı olmak, öncelikle buna inanmak ve gerekli özveri ve çalışmaları yapmakla mümkündür.  Çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, hedeflerinize ulaşmak için öz güveninizi hiç kaybetmeyin. Bizler de sizleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak ve  hedeflerinize ulaşmanızda yardımcı olmak için bütün imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz.  Sizlerden yaz tatili süresince dinlenmenizin yanı sıra bol bol kitap okumanızı, doğayı keşfedip eğlenerek öğrenmeye devam etmenizi istiyoruz. Bizler yaz kurslarımız ve etkinliklerimizle sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Geride bıraktığımız eğitim öğretim yılında evlatlarımızın aydınlık yarınları için çalışan öğretmenlerimize, yol gösterip organize ederek okullarımızı en güzel şekilde yöneten idarecilerimize, bizleri yalnız bırakmayıp her zaman bize destek olan velilerimize, okullarımızdaki işleyişi aksatmamak için özenle çalışan tüm personelimize ve eğitime gönül veren herkese teşekkür ediyor; sağlıklı ve huzurlu bir tatil diliyorum.”