2020-2021 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'i ziyaret etti. Öğrenciler daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile birlikte Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’i makamında ziyaret ederek günün anısına çiçek takdim etti.

2020-2021 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Nevşehir Valiliği tören alanında çelenk sunumu yapıldı. Törene, Vali Yardımcısı Kağan Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Hükümet Konağı önünde düzenlediği tören fiziksel mesafe kuralına uyularak yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Törende konuşan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bir koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduğumuz bu süreçte eğitim camiasından da kayıplar verdik. Öncelikle salgın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız için baş sağlığı diliyorum. Salgınla mücadelemiz devam ederken eğitim camiası olarak herkesin görevinin başında olduğunu ve kurumlarımızda gerekli tedbirlerin alındığını bilmenizi istiyorum. Geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin bu durumdan fazla etkilenmemesi adına tüm önlemler alındı ve yeni eğitim-öğretim yılının planlaması yapıldı. Bizler her ne olursa olsun güçlüklere karşı savaşabileceğimizin bilincindeyiz ve bu bilinçle yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. İlköğretim haftası: çağdaş eğitimin gerçeklerinin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma- yazmanın öneminin, kişiye ve topluma sağladığı yararlarının anlatıldığı bir haftadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, İlköğretim meselesi demek: Vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi, bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözlerin idrakiyle, içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. Tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anarken tüm öğrenci öğretmen ve vatandaşlarımızın İlköğretim Haftasını kutlar, hasta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Sağlıklı, iyi yetişmiş nesillerle milletçe huzur ve barış içerisinde nice öğretim yıllarında buluşmak temennisiyle, İlköğretim Haftamız kutlu olsun.” dedi.