Haftada Sadece 1 Gün Okula Gelerek Diploma Sahibi Olma İmkânı

Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrenciler, haftada 1 gün okulda eğitim alırken 4 veya 5 gün işletmede çalışarak kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri ile meslek lisesi diploması alıyor.

Eğitim, Diploma, Maaş ve Sigorta İmkanı Bir Arada

Yaş sınırı olmaksızın kayıt olan öğrenciler, eğitim boyunca aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.  9, 10, ve 11. sınıfta asgarî ücretin üçte biri (2022 yılı için 1.276 TL) kadar, 12.sınıfta ise asgarî ücretin yarısı (2022 yılı için 2.126 TL) kadar devlet desteği alıyorlar. Bununla birlikte eğitim yılı boyunca sigortaları devlet tarafından ödeniyor.

Esnafların ihtiyacı olan çıraklar, Ahilik kültüründe olduğu gibi ustaların ellerinde yetişiyor, ücretlerini ise devlet karşılıyor. Bu liselerden mezun olan öğrenciler, kendi iş yerlerini açabiliyorlar.

İşverenler Aradıkları Elemanı Mesleki Eğitim Merkezleriyle Bulacak

Mesleki Eğitim Merkezi programı işverenlere de pek çok avantaj sunuyor. İş yerinde 12 ay boyunca haftada 4 gün çırak yetiştirme imkanı, sigorta giderlerinin devlet tarafından karşılanması, çırağa ödenecek ücretin devlet tarafından verilmesi bu avantajlardan sadece bir kısmı.

Nevşehir genelindeki 19 meslek lisesi bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezlerine yıl boyunca kayıt yapılabilmektedir. Kayıt için tüm meslek liselerimize başvuruda bulunulabilmektedir.