Altınyıldız Koleji’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız Kreş ve Anaokulu İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklâl Marşımızın T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin 100. Yıl dönümünü Yıldızlar sınıfının hazırladığı program ile kutluyoruz.

Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımızın kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağı vermemek için mücadele verirken Mehmet Âkif Ersoy milletimize cesaret vermek, duygularını hareket geçirmek üzere İstiklâl Marşımızı yazmıştır.

Yıldızlar sınıfının öğrencileri İstiklâl Marşımızın her kıtasını okudular. İstiklâl Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

Bayrak, sancak, ezan, hak, şehadet, din gibi kavramlar milletimizi var eden değerlerdir. Manevi duygularda arındırılmış bir İstiklâl mücadelenin sürdürülmesi imkânsızdır. İstiklâl Marşımız milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır.            Okulumuzun öğretmenleri hazırlamış oldukları şiirleri okuyarak günün önemini öğrencilerimize anlattılar.

İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. Yıl dönümünü kutluyor. İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Âkif Ersoy’un ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.”