Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Kapadokya Şubesi tarafından Nevşehir Üniversitesi?nde öğrencilere yönelik 2 gün sürecek olan ?Best Business Plan (En İyi Girişimci Eğitim Planı)? konulu eğitim semineri bugün başladı. 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Akay, üniversitemiz akademik ve idari personel ile öğrencilerin hazır bulunduğu eğitim seminerine JCI Kapadokya Şube Başkanı Mustafa Melih Tarlacı ve JCI Kocaeli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gaye Demirel konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde konuşan JCI Kapadokya Başkanı Mustafa Melih Tarlacı, ?123 ülkede faaliyet gösteren JCI?nin Kapadokya bölgesinde olması gerektiğini düşündük.  Çünkü burası da dünyanın çok değişik yerlerinden ziyaretçilerin rağbet gösterdiği bir yer.  Bu çerçevede 2011 yılı Ocak ayında JCI Temsilciliğini alarak faaliyetlerimize başladık ve güzel etkinliklere imza attık. Bizim hedeflerimiz arasında temsilcilik almak ve şubeleşmek vardı.  Geçtiğimiz 2011 yılında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizle ?en iyi temsilcilik? olarak şubeleşme hakkını kazandık.  Bu yılki yapacağımız etkinliklerimizde de  Üniversiteyle daha fazla birliktelik sağlamak için eğitim planlarımız vardı. Bugün de 2 günlük bir eğitim için buradayız? dedi.

JCI Kocaeli  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gaye Demirel ise,?Her yıl ülkemizde 100?lerce kişi kendi işini kurmaya çalışıyor ve bir çoğu da bunda başarılı oluyor.  Burada neden girişimci olmak istediğimizi gözden geçirmeliyiz. Girişimci olmadan önce; Gerçekten girişimci olmak istiyor musunuz? Fırsatlar, ilgi duyduğunuz bir endüstri alanında mı? Yönetilmekten çok, yönetmek mi istiyorsunuz? Belirsizlik, sizi rahatsız eder mi? İş ve özel hayat dengesini düzenli bir şekilde kurabilir miyiz? gibi daha önceden cevaplanması gereken sorular vardır.  ?Neden girişimci olmak isteriz? sorusuna baktığımızda ise; Kendi işinin patronu olmak, Başkasından emir almamak, Bir hayalini gerçekleştirmek, İstediği işi yapmak, Tanınmak ve prestij kazanmak, Para kazanmak ve refah içinde yaşamak, Fırsatlardan yararlanmak, İş bulamamak ve Babasının veya bir yakınının işini devir almak gibi sonuçlar ortaya çıkıyor? şeklindeki sorular çerçevesinde bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca, 123 ülkede 200.000?i aşkın üyesi bulunan ve Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan JCI?nin Türkiye?de 15 şehirde 18 aktif şubesinin bulunduğu bildirildi.