Projenin genel amacı; merkez ilçeye bağlı ve yakın olmasına rağmen merkez ilçedeki birçok imkana ulaşamayan ve bu sebeple dezavantajlı durumdaki Boğaz, İcik ve Özyayla köylerinde ilk ve ortaokullarda öğrenim gören 570 öğrenciye mevcut şartlar altında ulaşamayacakları basit robotik uygulamalar, kukla gösterileri, ahşap tasarım ve şekillendirme setleri, fen-deney setleri (basit elektrik devresi, planaga-çıkrık, DNA seti, kimya deneyleri), planetaryum (gökevi çadırı) gibi etkinlikler aracılığıyla öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki becerilerinin gelişimine ve öğrencilerin gönüllü olma farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlamak olarak belirlenmişti.

"KOP ile Hayallerime Bir Adım Daha" isimli proje kapsamında proje ortağı Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ile Nevşehir merkez ilçeye bağlı 3 köyde 570 öğrencinin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlandı.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir; "Öğrencilerimizin sosyal, kültürel, akademik becerilerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi hedefiyle çıktığımız yolda pek çok imkâna mevcut şartlarda ulaşamayacak öğrencilerimizle birlikte çok sayıda etkinliğimizi gerçekleştirdik. Sevgili yavrularımızın öğrenme yolculuğunda yanlarında olmak, onlara yeni ufuklar açmak ve yüzlerindeki gülümsemeyi görmek bizlerin en büyük mutluluğudur.

Ulusal ve uluslararası alanda en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olan Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek'e ve onun şahsında tüm personeline desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca projenin mimarı ARGE birimimizin değerli öğretmenlerine, projede yer alan okullarımızın idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum." dedi.