Nevşehir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özcan Yoldaş konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

?
Halk Kütüphanelerinin sadece kitap ödünç alınıp verilen ve öğrencilerin ders çalışıp ödev yaptıkları mekanlar olmadığını, bunun dışında da varlığını ispatlaması gerekmektedir.

Projeyle Halk Kütüphaneleri hayat boyu öğrenmenin ve sosyal yaşamın merkezi olarak çağdaş yaşamda hak ettiği yere kavuşacaktır.

Kütüphanede ev hanımları ve annelere yönelik verilecek bilgi teknolojileri ve bilgisayar okuryazarlığı eğitimleri ile dezavantajlı ev hanımları, çocuklarına derslerinde yardımcı olmak amacıyla internetten bilgiyi nasıl elde edebilecekleri konusunda bilgi sahibi olacak.

Bir diğer dezavantajlı grup olan engelli vatandaşlara, kütüphanemizde vereceğimiz eğitimler sayesinde günlük yaşama katılmaları ve internetten faydalanmalarını sağlayacağız.

Kütüphan-e Türkiye Projesiyle emekli vatandaşlarımız bankacılık, e-sağlık gibi hizmetlerden etkin faydalanmayı, e-bilet ve e-randevu gibi internet işlemlerini rahatlıkla yapmayı öğrenerek e-devlet uygulamalarından yararlanmaya başlayacaklardır.

Bu projeyle işsizler, iş arayanlar kütüphanemizde Etkili Özgeçmiş (CV)Hazırlama Tekniklerini öğrenerek iş hayatına katılmada önemli bir adım atmış olacaklardır. Yine kütüphanede vereceğimiz eğitim ve altyapı desteğiyle kamu çalışanları Kayıtlı Elektronik Posta Sistemini kullanmayı öğrenerek mahkeme ve kurum içi tebligatlarını e-ortamda alabilecek, kullanıcı hesaplarıyla sistemi etkili şekilde kullanabileceklerdir.

Dezavantajlı bireylerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimlerinin önündeki engellerin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla hazırlanan "Kütüphan-e Türkiye Projesi??kapsamında Nevşehir İl Halk Kütüphanesi tarafından Temel Bilgisayar ve e-Devlet Uygulamaları Eğitimi verilmeye başlandı.

Eğitimlerimiz haftada 2 gün ve 4 saat olarak planlanmıştır. Vereceğimiz eğitimler 3?er aylık dönemlerle yapılacaktır. 2015 yılı Ekim ayına kadar dönüşümlü olarak devam edecektir.

Eğitim vereceğimiz hedef kitleye öncelikle, Bilgisayar nedir? Bilgisayarı tanıma, İnternet nedir? İnterneti neden kullanırız? İnternette neler yapabiliriz?

Bilgisayarın ve internetin sağladığı imkânlar nelerdir? Bu konularda bilgilendirme, sunumlar ve uygulamalı olarak eğitimler verilecektir.

Proje Kapsamında Kütüphanede Verilecek Eğitimler; e-devlet uygulamaları ve SGK Hizmetleri Eğitimi Etkili Özgeçmiş (CV)Hazırlama ve İş Başvurusu Eğitimi, Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri Eğitimi,

Hızlı Web Sitesi Hazırlama Eğitimi, Halk Kütüphanelerinde verilen hizmetlerin ve eğitimlerin tümü ücretsizdir.

Eğitimlere katılma konusunda halkın ilgisi bizim için oldukça memnuniyet vericidir. Bilgisayar ve İletişim Teknolojilerini öğrenmek ve çağı yakalamak için verdiğimiz bu eğitimlere herkesin katılımını bekliyoruz.? Haber: Erdal KESİCİ