İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Acıgöl Topaç Şehit Bekir Şahin İlkokulu, Topaç Ortaokulu, İnallı İlkokulu, İnallı Ortaokulu, Tatlarin Ortaokulu, Tatlarin Şehit Ahmet Tekdemir İlkokulu, Hacıbektaş TOKİ Cumhuriyet Ortaokulu ve Hacıbektaş Anadolu Lisesini ziyaret etti.

“Kütüphanesiz okul kalmayacak” projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ülkemiz genelinde başlatıldı. Proje kapsamında kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane yapılacağı ve okullardaki mevcut kütüphanelerin de yenileneceği belirtildi. Nevşehir’de de büyük bir hızla başlatılan proje meyvelerini vermeye devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullar iş birliği ile okullarda var olan kütüphaneler yenileniyor, kütüphanesi olmayan okullarda kütüphane oluşturuluyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kitap okumanın önemine vurgu yaparak; “Amacımız; öğrencilerimize okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerimizin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Sevgili yavrularımızın daha kaliteli şartlarda eğitimlerine devam etmeleri için fiziki şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Onlara okuma sevgisini kazandıracak alanları okullarımızda oluşturmak için çabalıyoruz. Kütüphanelerimizin onarımı, donatılması ve kitap teminleri için çalışan idareci, öğretmen ve tüm personelimize teşekkür ederiz.” dedi.