Başta henüz tamamlanamamış ve hizmete açılamamış olsa da ilimizin yarı olimpik bir yüzme havuzu kazanmasında önemli katkısı bulunan Gençlik Spor il müdürü Ünlüer, Türkiye?nin birçok büyük şehrinde bile bulanmayan modern bir gençlik merkezi yapımının da başlıca mimarlarından biri oldu.

Öte yandan gerek 2 nolu, gerekse 3 nolu çim sahalarda oynanan müsabakaları üzeri açık ve derme çatma bir tribünden izleyenleri bu dertten de kurtaran İl Müdürü Ünlüer, her iki saha arasına yapılan soyunma odaları ile de amatör futbolcuları içerisinde üşümeyecekleri bir tesise kavuşturdu. İl Müdürlüğünün ve Damat İbrahimpaşa Spor salonunun yeniden bakım onarımdan geçirilmesini sağlayan Ünlüer, kendisinden önceki dönemde Sporcuların spor yaparken üşüdükleri spor tesislerinden de kurtardı.

İl Müdürlüğünün bir kompleks haline dönüştürülmesinde etkin bir çalışma sergileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, son yıllarda il merkezi ve ilçelerde yapılan tüm Spor yatırımlarının önceki ve günümüzdeki halinin de fotoğraflandığı panoyu kompleksin girişine astırdı. 1971 yılında Niğde İli Bor İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Niğde?de tamamladı. 1996 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan mezun oldu. 1996 yılında Kayseri Bünyan? da Beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladı.

2000 ? 2011 Yılları arasında Niğde?de değişik okullarda Beden Eğitimi öğretmenliği, okul müdürlüğü ve en son da Bor TOKİ İlköğretim Okulu Kurucu Müdürlüğünü yaptı. 04 Ekim 2011 tarihinde Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü görevine atandı. Ünlüer, evli ve iki çocuk babası.