Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) yönelik Milli Eğitm Bakanlığının talimatları doğrultusunda dikkat edilecek hususlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili videonun sunumuyla devam eden toplantıda sınavın Nevşehir genelinde sorunsuz bir şekilde tamamlanması için alınması gereken tedbirler konusunda okul müdürleri bilgilendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, 6 Haziran'da ülke genelinde yapılacak merkezi sınavla ilgili; "Öğrencilerimiz kendi okullarında sınava gireceklerdir. Bunun için özel ve resmi tüm ortaokullarımız gerekli tedbirlerini alacaklardır. Öğrencilerimiz okul bahçesine girdikten sonra sosyal mesafe kurallarına uyarak içeri alınacak ve sınav bitiminde koordineli bir şekilde okuldan tahliyeleri konusunda azami özen gösterilecek, maske ve temizlik kurallarına hassasiyetle uyulacaktır." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir "Geçen yıl olduğu gibi bu yılki sınavın da Nevşehir’de sorunsuz bir şekilde tamamlanacağını umut ediyor, sınavda görev alacak tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." diyerek toplantıyı sonlandırdı.