Memur Sendikaları Konfederasyonunun ve Eğitim-Bir-Sen?in kurulduğu günden bugüne kadar hep dile getirdikleri sorunlardan birinin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında uygulanan başörtüsü engelinin ortadan kaldırılması olduğunu hatırlatan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir,

en son ortaokullarda başörtüsünün bir engel olmaktan çıkarılmasının başta eğitimciler olmak üzere Türk toplumunda büyük bir sevinç oluşturduğunu belirtti.

Başörtüsünün Türkiye?de artık insanların hak ve hürriyetlerine engel teşkil edecek bir nitelik taşımamasının yıllardır verilen mücadelenin de başarılı olduğunu açıkça ortaya koyduğuna dikkat çeken Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir,

?Kamuda başörtüsünün artık insanlarımızın hak ve hürriyetlerini engelleyici bir nitelik taşımadığını görmek bizleri de toplumumuzun çok büyük bir bölümünü de mutlu ediyor.

En son Ortaokullarımızda kız öğrencilerimizin başörtüsü ile derslerine rahatlıkla girebiliyor olması sevindirici.

Bu mücadelenin mimarları olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan?a, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu?na özellikle başörtüsü mağdurları adına teşekkür ediyoruz.

Ülkemizde yaşanan bu olumlu gelişmelerin önümüzdeki yıllarda daha iyi hissedilebileceğini düşünüyorum? açıklamalarında bulundu.