Mehmet Diker Ortaokulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İngilizce Dersi Öğretmenimiz Tuğba Duymaz'ın büyük fedakarlık ve emeği ile iki adet e-Twinning Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Mehmet Diker Ortaokulu olarak yürüttüğümüz "Social Media and CyberBullying" ve "Boost Interests of Pupils" isimli e-Twinning projelerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

e-Twinning Türkiye faaliyetleri Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amaçlarını taşır.

Ulusal Kalite Etiketi, çok iyi niteliklere sahip e-Twinning projelerine sahip öğretmenlere verilir ve projenin kendi ülkelerinde belirli bir kalite seviyesine ulaşmış olduğunu gösterir.

Mehmet Diker Ortaokulu'na bu ödülleri kazandıran başta İngilizce Dersi Öğretmenimiz Tuğba Duymaz'a, çalışmalarda görev alan öğrenci ve öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.”