Bu protokol doğrultusunda Nevşehir il merkezinde ve ilçelerdeki tüm meslek liselerinde Mesleki Eğitim Merkezi Programı uygulanmaya başlandı.

Meslek liselerinin bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezlerini tanıtmak, bu merkezlerin sunduğu avantajları Nevşehir’e tanıtmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kapsamlı çalışmalar ve tanıtım etkinlikleri başlatıldı.

Mesleki Eğitim Merkezi Programı tanımlanan okulların idarecileri kayıt alanlarında bulunan iş yerlerini ziyaret ederek Mesleki Eğitim Merkezlerini tanıtıyor. İş yeri ziyaretlerinde okulların ve iş yerlerinin arasında yürütülecek çalışmalar, yapılacak işlerin iş birliği ile yürütülmesi hakkında bilgi veriliyor.

Mesleki Eğitim Merkezi Programı ile;

• İl merkezi ve tüm ilçelerdeki meslek liselerinde açılan mesleki eğitim merkezlerinde yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunları eğitim alabilecek.

• Haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmede beceri eğitimi verilecek.

• 4 Yıllık eğitimin sonunda meslek lisesi diploması verilecek.

• Eğitim sürecinde asgari ücretin yüzde 30’u ile yüzde 50’si arasında maaş verilecek.

• İş kazası, meslek hastalığı, hastalık sigortası devlet tarafından yapılacak.

• Mesleki Eğitim Merkezi programıyla diplomasını alanlar iş bulma kolaylığı ve kendi iş yerini açma imkanını elde edecek.

Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt olmak isteyenler il merkezi ve ilçelerdeki meslek liselerine başvurarak bilgi alabilir ve kayıtlarını yaptırabilirler.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; “Mevcut meslekî ve teknik ortaöğretim okullarımızın bünyesinde uygulanmaya başlanan (MESEM) Mesleki Eğitim Merkezi Programı sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde çalışan meslekî açıdan yeterli, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan iş gücü yetiştirmemizi sağlayacaktır. Tanıtımlarımız ve çalışmalarımız hızla devam etmektedir. İlimizde meslekî ve teknik eğitimin gelişmesi adına çalışan paydaşlarımıza, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz." dedi.