Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) işbirliğinde METYAP, sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarına tanıtıldı.

Toplantıya, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, NTSO Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Samet Kafalı ve sanayi sektöründeki iş insanları katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Demir, mesleki ve teknik eğitimin, sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde çalışan mesleki açıdan yeterli, ahlaklı, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan iş gücü yetiştirmeyi amaçladığını söyledi.

NEVŞEHİR’DE 5 BİNE YAKIN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİSİ VAR

Demir, Nevşehir’de 3 tanesi Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında bulunan okul olmak üzere 19 mesleki ve teknik eğitim kurumu olduğunu, bu kurumlarda öğrenim gören 4 bin 774 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “ Öğrencilerimizin çağın gerektirdiği teknolojik yeterliliğe sahip, nitelikli ve her türlü gelişime ayak uydurabilecek bir birey olarak yetiştirilmesi önceliklerimizdendir. Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi’nin de hedeflerimize ulaşmamızda büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

“MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ”

NTSO Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız da meslek liselerinin memleket meselesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak meslek liselerine çok önem veriyoruz.  Milli Eğitim Bakanlığı ile TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek amacıyla hayata geçirilen, Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolünün iş dünyası açısından ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Nitelikli İş gücü yetiştirme konusunda bizler de elimizden geleni yapmak için hazır olduğumuzu belirtmiştik.  İmzalanan protokol gereği odamız himayesine verilen Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde önceki yıllarda daha düşük olan doluluk oranı, oda olarak bizim de katkılarımızla 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda artış gösterdi.  Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan hibe alınan “Gençler Geleceği Tasarlıyor” projesinde Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortaklık yaparak öğrencilere tasarım yeteneklerini geliştirebilmeleri için Sanal Gerçeklik Tasarım Atölyesi kurduk. Başarılı öğrencilere burslar verdik. Eğitim destekleri verdik. Bunun gibi daha pek çok alanda Nevşehir’in Mesleki Eğitimi’ne katkı sağlamaya sanayicilerimizin nitelikli işgücü ihtiyacına çözümler üretmeye devam edeceğiz.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

MESLEKİ EĞİTİMİN DEĞER ARTTI

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Akgül de Milli Eğitim Bakanlığının eğitim politikalarının 2023 vizyonu çerçevesinde yeniden belirlendiğini ifade ederek, mesleki eğitime verilen değerin artırıldığını söyledi.

Akgül, mesleki eğitim merkezlerinde işletmeler açısından, kayıt olan öğrenci ve aileleri açısından birçok altyapı güçlendirmesi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu kapsamda bu çalışmalarımızı ülke genelinde sektörle eğitim camiasını bir araya getirerek yeni gelişmeleri paylaştık. METYAP’ın tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje katılımcılara anlatıldı.