Çiftci, “Hiç kimse endişe etmesin. Vesayet hayali kuranlarda kusura bakmasın milletin elinden çıkmış 12 milyon 300 bin imza, içeriği vesayet ve varlığı rezalet olarak görülmesi gereken şuursuz mütalaaya da bu mütalaa ile açılmak istenen kulvara da pabuç bırakmayacaktır. Danıştay’ı yeni Türkiye iradesini akamete uğratmak isteyenlerin operasyon merkezi yapmak isteyen iradeye de bu iradeye taşeronluğunu yapmaya teşne kitleye de hem Memur-Sen hem de millet olarak cevabımız bellidir. Millet ile değerleriyle kavga edilmez. Millete hizmet edilir” açıklamalarında bulundu.

Konuya dair Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın açıklamalarını da hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, “Genel Başkanımız Ali Yalçın konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yalçın açıklamalarında;

1) Danıştay bünyesinde: toplumu germeye, Eski Türkiye’yi geri getirmeye, hak ve özgürlük temelli hukuk anlayışını hayata geçirme konusunda ipe un sermeye meyilli bir yapının ayak izleri dolaşıyor sanki.

2) Bugün çeşitli basın yayın organlarında yer alan haberler vasıtasıyla, bir Danıştay Savcısı tarafından hazırlanan şuursuz mütalaadan ve o mütalaanın konusunu oluşturan fütursuz davadan haberdar olduk.

3) Halkın Kurtuluş Partisi adlı, fakat yapılana bakılırsa fikirlerinden ve faaliyetlerinden halkın korunması ve kurtarılması gereken bir parti Silahlı Kuvvetlerde başörtülü görev yapmayı mümkün kılan düzenlemenin iptali için dava açmış.

4) Açılan bu davanın yargılama sürecinde de Danıştay Savcısı sıfatını haiz (yazdığı mütalaa itibariyle özgürlük avcısı denmesi caiz) yargı mensubunun yaptığı mütalaa, baklayı ağzından çıkarmaya hazırlananların varlığını tescilliyor.

5) Daha geçen ay Danıştay’ın bir başka Dairesi tarafından Öğrenci Andı ile ilgili verilen kararla Türkiye'nin hem gündemi hem de yönü değiştirilmek istendi. Bir anlamda, "Yeni Türkiye" yolundan keskin bir U dönüşüyle "Eski Türkiye" rotasına çevirme denemesi yapılmıştı.

6) Şimdi de milletin imzası ve rızasıyla, siyasi iradenin bunları önemseyen çabasıyla yok edilen başörtüsü yasağını geri getirmenin var edilen başörtüsü özgürlüğünü yok etmenin sinsi adımları atılmak isteniyor.

7) Hiç kimse endişe etmesin. Vesayet hayali kuranlarda kusura bakmasın milletin elinden çıkmış 12 milyon 300 bin imza, içeriği vesayet ve varlığı rezalet olarak görülmesi gereken şuursuz mütalaaya da bu mütalaa ile açılmak istenen kulvara da pabuç bırakmayacaktır.

8- Danıştay’ı yeni Türkiye iradesini akamete uğratmak isteyenlerin operasyon merkezi yapmak isteyen iradeye de bu iradeye taşeronluğunu yapmaya teşne kitleye de hem Memur-Sen hem de millet olarak cevabımız bellidir. Millet ile değerleriyle kavga edilmez. Millete hizmet edilir.

9) Davayı açan Halkın Kurtuluş Partisi de o davada yazılan mütalaanın zihin kodlarını taşıyan vesayet kitlesi de şunu unutmamalı: Milleti test edenler millet tarafından 15 Temmuzda derdest edildi... Artık ya kabul etsinler ya da sessizce kenara çekilsinler.

10) Unutulmasın ki milletimiz ne mücadelesiyle aldığı özgürlükten ne de Türkiye'yi demokratikleştirmekten vazgeçecek. Vesayetin Tetikçi Cübbesi: Milletin Egemenlik Cüssesi Karşısında Kaybetmeye Mahkumdur.

11) Memur-Sen olarak Türkiye'nin demokratikleştirilmesine akıttığımız alın terimizi, millet iradesi ve egemenliği korumak için bedel ödeyen gazi ve şehitlerimizi, inanç ve değerlerimizi yok sayan bu mütalaya karşı kapsamlı değerlendirmemizi basın açıklamasıyla paylaşacağız” dedi.