İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir mesajında şu ifadelere yer verdi; “Geleceğimize ışık ve umut olan sevgili çocuklar, sizler bizim yarınlarımızın temeli olan en kıymetli hazinemizsiniz. Hepinizin ülkesini ve milletini seven, donanımlı, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmenizi istiyor; bu amaçla sizlere rehberlik ediyoruz. Geleceğinize giden yolda karşınıza çıkacak sınavlarda emeklerinizin karşılığını almanız için sizleri destekliyoruz. Akademik hayatınız boyunca gireceğiniz sınavdan sadece biri olan Liselere Geçiş Sınavı sizin için bir bitiş değil başlangıçtır. Sınav sonucuyla gideceğiniz liseyi belirleyeceksiniz; ancak ne kadar okuyup ne kadar gelişeceğinizi yine siz belirleyeceksiniz. Her zaman için en önemli olan vatana ve millete faydalı, ahlaklı, iyi bir insan olmaktır. Sınav sonucunuz ne olursa olsun kıymetiniz sahip olduğunuz değerlerle paha biçilmez olacak kalacaktır. 

Bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle sınava daha çok uzaktan eğitimle hazırlanmak zorunda kaldınız. Bu süreçte öğretmenleriniz ve bizler sizlerin kaybı olmaması için tüm hassasiyetimizle çalıştık. Eminim ki verdiğiniz emekler sizlere başarı olarak dönecektir.

Covid-19 tedbirleri kapsamında her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecektir. Sınav, 6 Haziran 2021 Pazar günü saat 09.30 ve 11.30’da iki oturum şeklinde yapılacaktır. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak  ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturum ile ikinci oturum arasında ara verilecek olup arada öğrenciler görevli öğretmenler kontrolünde okul bahçesinde dinleneceklerdir. Çocuklarımız okula gittiklerinde sınav giriş belgelerini sıralarının üzerinde bulacaklar. Bakanlığımız tüm öğrencilerimiz için sınav başvurusunu e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirdi. Her okulumuzda Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanlar görev alacak, bu öğretmenlerimiz öğrencilerimizi yönlendirerek bilgilendirmelerde bulunacaktır.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Liselere Geçiş Sınavı’nda öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda sınava girmeleri için Bakanlığımızın ve Sayın Valimizin rehberliğinde bütün tedbirleri almış bulunmaktayız. Sizlerin de sınav gününde maske, mesafe ve temizlik hususlarına dikkat ederek bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz. Aynı şekilde velilerimizin de çocuklarımızın sağlığı için okullarımızın dışında sosyal mesafeye dikkat ederek yer almalarını istiyoruz.

Liselere Geçiş Sınavı’na girecek öğrencilerimize başarılar diliyor, sınav sonuçlarının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca öğrencilerimizin yetişmesinde emek veren çok değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyor; sınavda görev yapacak tüm yönetici, öğretmen ve görevlilere kolaylık diliyorum.”