İlk olarak Kuzey Amerika yerlileri tarafından keşfedilen çiçekli bitki ekinezya; birçok yararlı maddenin yanı sıra tanenler, protein, yağ asitleri, A, C ve E vitamini de içeriyor.

Kuru toprak ve ovalar ile seyrek ormanlık arazilerde doğal olarak yetişen çok yıllık bir bitki olan ekinezya bitkisinin kökünü ve yapraklarını her tür yaranın tedavisinde, enfeksiyon ve iltihaplanmalarda, zehirli böcek ve yılan sokmasına, boğaz ve diş ağrısına, kabakulak, çiçek hastalığı ve kızamığa karşı kullanılabilir özelliği bulunuyor.

Soğuk algınlığına faydası olduğu ortaya çıkan ekinezya A, C ve E vitaminlerini de içerdiğini ifade eden Organic Center şifalı bitkiler işletmecisi Musa Safa Çıkrıkçı, Ekinezya bitkisinin faydaları konusunda bir açıklamada bulunarak; ?Eski zamanlarda zehirli böcek ve yılan sokmalarına karşı kullanılan ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırıyor. Zengin içeriği ile enfeksiyon tedavilerine de katkı sağlıyor. Uçuk, grip ve bademcik iltihabı gibi virütik hastalıklara karşı kullanılan ekinezya, soğuk algınlığının önlenmesinde çok yaygın olarak tercih edilen bir bitkidir? diye konuştu. Haber: Erdal Kesici