Konuya ilişkin esasları web sitesinden duyuran İl Milli Eğitim Müdürlüğü söz konusu işlemin nasıl yapılacağına dair esaslara açıklık getiriyor.

Açıklamada; ?6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 10.Maddesinin 8.fıkrasında "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla halen Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi, 2013-2014 ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer.

Görev süreleri dört yıldan daha az olanların görevi ise bu sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer." hükmü yer almaktadır.

6528 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığında toplamda 4 yıllık çalışma süresini dolduranların öğretmenliğe döndürülme işlemi yapılacak olup,

öğretmenliğe döndürülenlerin başlama ayrılma işlemleri tamamlandıktan sonra, ilgi Yönetmelik kapsamında yerlerine görevlendirilecek müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları görevlerine başlayıncaya kadar yöneticilik görevlerine görevlendirme yoluyla devam edeceklerdir.

Bu kapsamda bulunan ve normları düşenlerin yerlerine ilgi Yönetmelik kapsamında görevlendirme yapılamayacağından, geçici görevlendirmeleri yapılmayacaktır.

Bu kapsamda bulunan müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının listesi, öğretmenliğe döndürülme duyurusu ve atama takvimi Müdürlüğümüzün nevsehir.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır.

4 yıllık çalışma süresini dolduran müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından bulundukları eğitim kurumunda alanları itibariyle öğretmen ihtiyacı bulunanlar istemeleri halinde norm kadro dahilinde bu kadrolara öğretmen olarak atanacaklardır.

Bu durumda bulunanlar kadrolarının bulundukları okul ya da kuruma norm dahilinde öğretmen olarak atanmak üzere atama takvimi içerisinde dilekçe ile müracaatta bulunacaklardır.

Kurumunda alanında öğretmen ihtiyacı bulunmasına rağmen bu kadrolara atanmak üzere başvuru yapmayan ve kurumunda alanında öğretmen ihtiyacı bulunmayanlar kadrolarının bulunduğu kurumlara norm kadro fazlası öğretmen olarak atanacaklardır.

Bu durumda bulunanlar her hangi bir başvuru yapmayacak olup, öğretmenliğe döndürülme işlemleri doğrudan yapılacaktır. Bu şekilde ataması yapılanlar;

önümüzdeki günlerde yapılacak olan norm kadro fazlası öğretmen atamaları kapsamında farklı eğitim kurumlarına atanmak üzere başvuruda bulunabilecekleri gibi,

norm kadro fazlası öğretmen atamaları kapsamında başvuru yapmamaları veya tercihlerine atanamamaları durumunda ise ilgi (b) Yönetmeliğin 41.maddesinin 5.fıkrası kapsamında alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan kurumları re´sen atamaları yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve Müdürlüğümüzün nevsehir.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanan duyuru, isim listesi ve atama takviminin indirilerek, listede isimleri yazılı müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına tebliğini,

ayrıca atama süresinin sınırlı olması da dikkate alındığında kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda alanında öğretmen ihtiyacı bulunanların istemeleri halinde dilekçelerinin alınarak, süresi içerisinde Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları (Atama) Şubesine üst yazı ile gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim. 

Bakanlığımız tarafından norm güncelleme işlemlerinin 29 Eylül 2014 ? 28 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacağı bildirilmiş olup, müdürlüğü münhal bulunan okul ve kurum listesinin normların Bakanlığımız tarafından onaylanmasından sonra ilan edileceği önceki duyurularımızda belirtilmişti. Normlar 28/10/2014 tarihi itibariyle Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır? ifadelerine yer verildi.