Erasmus+ KA229 programı çerçevesinde T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından hibe ile desteklenen projenin ilk hareketliliği kapsamında Mustafa Çalışkan İlkokulu’na ziyarette bulunuldu.

Erasmus+ Okullararası Değişim Ortaklıkları ''Mathematics With Games and Fun In All Europe'' adlı Erasmus+ projesi kapsamında İtalya, Polonya, Romanya, Litvanya ve Hırvatistan’dan gelen 32 öğretmen ve öğrenci Mustafa Çalışkan İlkokulu ev sahipliğinde ağırlandı. Projeden sorumlu İngilizce Öğretmeni Fitnat Tavacı tarafından hazırlanan ve kabul edilen ‘‘Tüm Avrupa’da Oyunlarla Eğlenceli Matematik’’ konulu, AB Erasmus+ Programı Stratejik Okul Ortaklıkları (KA229) alanında İtalya, Polonya, Romanya, Litvanya ve Hırvatistan ortaklı projenin ilk hareketliliği 17-21 Kasım 2019 tarihlerinde Nevşehir’de gerçekleştirildi.

Proje kapsamında eğlenceli matematik oyunları, sergiler, kısa filmler, üniversite ziyaretleri ile öğrencilerin matematik dersine ilgi ve motivasyonları arttırılacak. İlkokul çağındaki 9-11 yaş grubu için hazırlanan projedeki nihai hedef, pisa sınavlarında ortak ülkelerin matematik dersindeki başarı oranını arttırmak. Aynı zamanda proje süresince öğrenciler uluslararası boyutta kültürlerarası etkileşim ve farkındalık kazanıp, Avrupa Birliği'nin çok dilli ve çok kültürlü yapısı hakkında fikir sahibi olacak. Bu konuda Mustafa Çalışkan İlkokulu Müdürü Mehmet Hameş, “Okulumuz adına büyük önem verdiğimiz Uluslararası Projeler kapsamında okulumuzda yürütülen Erasmus+ projemiz; ülkemizi, ilimizi ve okulumuzu yurtiçi ve yurtdışında temsil ederek tanıtımlarına katkı sağlayacaktır. Okulumuz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında da proje tabanlı eğitimi hayata geçirerek başarılarına devam edecektir. Erasmus+ projemiz okulumuz eğitimine hayırlı olsun. Projede emeği geçen İngilizce Öğretmeni Proje Koordinatörü Fitnat Tavacı’ya teşekkür eder, başarılar dilerim.” dedi.

Projenin açılış programında mehter takımıyla karşılanan 5 ülkeden 32 öğretmen ve öğrenciye okulun, Nevşehir’in ve Kapadokya bölgesinin tanıtımları yapıldı ve yöresel lezzetler ikram edildi. 4 oturumda 5 ülkeden gelen öğrenciler için eğlenceli matematik oyunları atölye çalışmaları yapıldı ve örnek matematik atölyesi gözlemlemek için Doğa Koleji’ne ziyarette bulunuldu.

Toplantı programı kapsamında projenin sosyal ve kültürel faaliyetleri çerçevesinde rehber eşliğinde Nevşehir ili, Kapadokya bölgesi ve müze gezileri düzenlendi. Hareketliliğin son gününde katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri verildi. Projenin bir sonraki toplantısı 2020 Ocak ayında İtalya’nın Tremestieri kentinde olacak. Ardından 5-9 Nisan 2020’de Hırvatistan/Barilovic, 24-28 Mayıs 2020’de Polonya/Stanin, 15-19 Kasım 2020’de Litvanya/Gargzdai ve 24-28 Ocak 2021’de Romanya/Braila’da proje toplantıları ve ziyaretler devam edecek.