2018 yılından beri sürdürülen Avrupa’nın çeşitli ülkeleri ile Avrupa’da okullar arası işbirliğini, öğretmen ve öğrenci eğitimini yaygınlaştırmayı amaçlayan e-Twinning faaliyetlerine Nar Fikret Aktekin Ortaokulu da  “ E-fest”  adlı uluslararası bir proje ile katılmışdı.

Daha sonra proje genişletilerek Erasmus+  projeleri kapsamında “Festivals Among European Society and Traditions” ismi ile 2019 yılı teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 94,5 puanla kabul edilerek iki yıl sürecek projede uygulama aşamasına geçildi.

2019-2021 yılları arasında iki yıl devam edecek ve Türkçe açılımı  ”Avrupa Toplumları Arasındaki Gelenekler ve Festivaller” olan projenin ilk toplantısı İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Litvanya ve Türkiye’den gelen ortakların katılımı ile 10-16 Kasım tarihleri arasında Nar Fikret Aktekin Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Yemekler, geleneksel çocuk oyunları,  şarkılar, danslar, geleneksel festivaller ve kostümler konularını içeren proje kapsamında gerçekleştirilen ilk toplantıda ortakların birbirleri ile tanışmaları sağlandı. 

Ülkelerin, şehirlerin, okulların ve projenin tanıtımları yapıldı. Öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından hazırlanan oyunlar, gösteriler, yemekler misafirlere sunuldu.

2021 yılına kadar devam edecek proje kapsamında Nar Fikret Aktekin Ortaokulu öğretmenlerinin de Nisan 2020’de İtalya’ya, Haziran 2020’de Yunanistan’a,  Kasım 2020’de Bulgaristan’a, Nisan 2021’de Litvanya’ya, Haziran 2021’de Kayseri’ye personel eğitimi etkinliklerine katılacakları belirtildi.

Büyük bir heyecan ve coşku içerisinde gerçekleşen programda Okul Müdürü Ramazan Yeşil tarafından misafirlere hediye takdim edildi.

İyi uygulamaların paylaşımı ve kültürel değerlerin tanıtımı ve paylaşımı ile ilgili olarak Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik’e, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’e ziyaret gerçekleştirildi. Yabancı ülkelerden gelen öğretmenler 23 Nisan Anaokulunu, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulunu, özel bir koleji ziyaret ederek eğitim öğretim hakkında bilgi aldı.

Okul Müdürü Ramazan Yeşil, yapılan ziyaretlerde kendilerini ve yurt dışından gelen proje ortağı öğretmenleri çok sıcak bir ilgiyle karşılayan, her türlü yardım ve desteği sağlayan, her zaman yanlarında olduklarını belirten Nar Belediye Başkanı Özçelik’e, Milli Eğitim Müdürü Demir’e, projenin hayata geçmesinde ve yürütülmesinde üstün bir gayret ve çaba sarf eden Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Özge Müfide Cingil’e teşekkür etti.

Düzenlenen kültürel gezi programları ile katılımcılar Kapadokya’nın tarihi ve eşsiz doğal güzellikleri görme ve tanıma fırsatını buldular. Yöresel yemekleri tattılar, çocuk oyunlarını izlediler, yöresel kıyafetleri, çanak çömlek yapımını, kutsal mekanları, adeta Kapadokya’nın simgesi haline gelen güzel atları, balonların yükselişini, peri bacalarını farklı kültür ve yaşam tarzlarını görme ve izleme fırsatını yakaladılar.

Proje kapsamında Nar Fikret Aktekin Ortaokulunda ve bölgede dolu dolu bir hafta geçiren çeşitli ülkelerden gelen öğretmenler hayranlıklarını her fırsatta dile getirdi.  Proje kapsamında kendi ülkelerinde yapılacak proje etkinliklerinde görüşmeyi ümit ederek şehirden ayrıldılar.