TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor.

17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturuyor.

Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden ve 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takım başvuru yaptı. 2 binden fazla takım 50 bin yarışmacı finalist olmaya hak kazandı.

Nevşehir BİLSEM Müdürü Ahmet Emre Ergin yaptığı açıklamada; “Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencilerimizin “milli teknoloji üretme ve geliştirme” konusuna ilgilerinin artması hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda yapılan etkinlikler ve çalışmalarında öğrencilerimizin üretmiş oldukları projeler yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı görülmüş ve final etabına davet edilmiştir.  

Bu yıl 2. si düzenlenen festivale Nevşehir’den katılan tek kurum olma özelliğine sahip Bilsem, ilimizi 3 takımla temsil edecektir. Danışmanlığını bilişim teknolojileri öğretmeni Mustafa Yalım’ın yaptığı 2 projede öğrenciler Mustafa Canıtez ve Yasin Ünsal “Üreten Bilsemler” takımı ile festivalde yer alırken yine öğrencilerimiz Hüseyin Berkay Ergin ve Beren Çoşgun “Geleceğin Beyinleri” adlı takımla festivalde yarışacaklar. 3. takımımız ise merkezimiz biyoloji öğretmeni Mahbup Ela Yalçın danışmanlığında öğrencilerimiz Rabia Nur Satmaz ve Alp Eren Çetin’in yer aldığı “My Biyo Team” olarak festivalde yarışacaktır.  Festivale katılan tüm takımlara özelliklede öğrencilerimize başarılar diler, organizasyonda emeği geçen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve T3 vakfına başta olmak üzere destekçi tüm firmalara teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca Festivalde standlarımızı ziyaret ederek bizlere her zaman destek veren T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanımız Oktay Kılıç’a d ayrıca teşekkür ederim.” dedi.