Her ortaokul 3 kişilik bir ekiple yarışmaya katılırken son başvuru tarihi 19 Aralık 2016 olarak belirlendi. Altınyıldız Eğitim Kurumları Yönetimi tarafından kitap okumanın özendirilmesi için başlatılan bu etkinliğin şimdiden amacına ulaştığı belirtilirken yarışmaya büyük ilgi gösteren okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür edildi.

Geçtiğimiz sene 47 ortaokul ekibinin katıldığı yarışmaya, Özel Altınyıldız Ortaokulu alınan karar gereği katılmayacak. Yarışmacı öğrenciler bu yıl 3 kitaptan seçilen soruları cevaplandıracak.

Yalnız EFE, Gulyabani, Don-Kişot  kitapları yarışmacı okullara teslim edilirken her okulun 3´er kişilik öğrenci takımlarıyla katılacağı yarışmada 1. okul ekibine 3´er öğrenci 1´er küçük altın ve kitap, 2. okul ekibine 3´er öğrenci 1´er gram altın ve kitap ile 3. okul ekibine 3´er öğrenci 1´er gram altın ve kitap hediye edilecek.

Yarışmaya katılan tüm okullara plaket, tüm öğrencilere kitap armağan edilecek. Yarışmaya katılacak olan okullar 19 Aralık 2016 tarihine kadar Altınyıldız Eğitim Kurumları Lise Müdürlüğüne başvuru yapabiliyorlar.

Başvurular şartnamede yer alan başvuru formu veya online başvuru yoluyla yapılabiliyor. 8. sınıflar kitap okuma yarışması 22 Aralık 2016 Perşembe günü Altınyıldız Koleji Lise Konferans salonunda yapılacak. Mehmet Karaca