Nevşehir’in en başarılı lisesi olan H.Avni İncekara Fen Lisesi yüksek puanlı öğrencileri bir arada toplayarak üniversiteye kadar geçirecekleri süre için onlara en iyi eğitimi veriyor. 2021 üniversite sınavları yerleştirme sonuçlarına göre H.Avni İncekara Fen Lisesi Nevşehir'in en başarılı devlet  okulu oldu.

Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesi 2021 üniversite sınavları sonucunda yerleştirme sonuçlarına göre Nevşehir'in en başarılı devlet  okulu olarak; 20 tıp, 9 mühendislik, 9 diş ve eczacılık, 3 hukuk ve 12 diğer alanlar olmak üzere 53 öğrencisini Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleştirdi. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla yerleştirme listelerini kamuoyuyla paylaşan Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesi yönetimi 2021 üniversite sınavları sonucunda yerleştirme sonuçlarına göre de Nevşehir'in en başarılı devlet lisesi olduğunu 53 öğrencisini Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleştirerek göstermiş oldu.

Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesi yönetiminden yapılan açıklamada; "Sınavda başarı gösteren öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve aileleri başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Düzenli ve disiplinli çalışmanın karşılığında başarı kaçınılmazdır. H.Avni İncekara Fen Lisesi ilkleri başarmış, her zamanda ön sıralarda yer almıştır. Bize yaşatmış oldukları bu gururdan ötürü bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize ve milli eğitim camiamıza teşekkür ediyoruz." denildi.