Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda yapılan ve çalışmaların planlamasının yapıldığı toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Şube Müdürü Uğur Pekdemir, Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonun'dan hareketle "Öğrenme Şenlikleri" uygulaması Nevşehir'de başlatıldı.

Öğrenme Şenlikleri ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak-yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Nevşehir’de 21-22 Ekim 2019 tarihlerinde yapılması planlanan "Öğrenme Şenliklerinin" Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarca gerçekleştirilen fuar, projeler gibi yılsonu faaliyetlerinin daha geniş tanıtımının yapılması, yerel yönetimler, firmalar, medya kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile gerçekleştirilmesi ve halkın da etkinliklere aktif olarak dâhil edilmesi planlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, organizasyonun Nevşehir için önemli olduğunu belirterek "hayat boyu öğrenme" kavramının önemini belirtti.

Demir; “Öğrenme Şenliği stantları ile tüm Nevşehir halkına ulaşmayı planlıyoruz. Bunun alt yapısını hazırladık. Etkinliğimizi mükemmel yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz” diyerek şenlik organizasyonunda ve etkinliklerde kendilerine destek veren okul müdürlerine teşekkür etti.