Toplantıya; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Selman Ahmet Cengiz, Nevşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Çalık, Proje Koordinatörü Muazzez Duygu Yazıcı, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Projenin açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Yürütücülüğünü üniversitemizin yaptığı ‘Nevşehir’de Bütünleştirici Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi’, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün faydalanıcısı olduğu ve IPA II programı çerçevesinde ülkemiz ile AB fonlarından desteklenen bir proje ve bu projenin tarafları olarak bir arada bulunuyoruz.

NEVÜ olarak bu projeyle birlikte Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ve Nevşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) arasındaki iletişimi güçlendirerek iyi uygulama örneklerini öğretmenlerimiz, akademisyenler, yöneticiler, aileler ve öğretmen adayları ile paylaşılmasını istiyoruz. Ayrıca özel eğitim ve kaynaştırma-bütünleştirme eğitimi alanına ilişkin ağ ve ortaklık mekanizmalarının kurulmasını ve geliştirilmesini hedefliyoruz.

Nevşehir’de Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile iş birliği içerisinde kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarında rol alan öğretmenlerimizin, okul yöneticilerinin, ailelerin ve diğer aktörlerin gelişimlerini destekleme yoluyla; yenilikçi, sürdürülebilir ve bütünleştirici bir eğitim sistemine katkı sağlamış olacağız.

Üniversitemiz, Eğitim Fakültesi ve NUZEM iş birliğiyle üniversitemizde kurulacak laboratuvar aracılığıyla da BİLSEM ve RAM öğretmenleri ile yöneticilerine yönelik eğitimler düzenleyerek, güncel yöntem ve bilgilerle proje süresince ve sonrasında ailelere yönelik farkındalık eğitimlerini sürdürmeye devam edeceğiz.

Ben bu vesileyle bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederken,  projemizin tüm yararlanıcılara hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin akranlarıyla aynı ortamda eğitim alarak toplumla bütünleşmelerini önemsediklerini vurgulayarak onlar için yenilikçi bir eğitim ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Polat, proje kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan çocukların yaşamını kolaylaştırmak ve gelişimlerine katkı sağlamak üzere öğretmenlerin yeterliliklerini geliştireceklerini ve velilerin de farkındalığını artırmak amacıyla eğitimler düzenleyeceklerini söyledi.

Proje toplantısı, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Selman Ahmet Cengiz’in ve Nevşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Çalık’ın kurum tanıtımları ile sona erdi.