“Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ülkemiz genelinde başlatıldı. Projenin amacı öğrencilere okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamak.

Proje kapsamında kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane yapılacağı ve okullardaki mevcut kütüphanelerin de yenileneceği belirtildi.

Nevşehir’de de büyük bir hızla başlatılan proje meyvelerini vermeye devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullar iş birliği ile okullarda var olan kütüphaneler yenileniyor, kütüphanesi olmayan okullarda kütüphane oluşturuluyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; “Kütüphanesiz okul kalmayacak dedik ve çalışmalarımıza hızla başladık. Kasım ayı sonuna kadar ilimizde kütüphanesiz okul kalmayacak. Sevgili yavrularımız için en etkili öğrenme ortamları olan kütüphanelerimizin oluşturulup geliştirilmesinde emeğini esirgemeyen idareci, öğretmen ve tüm personelimize teşekkür ederiz.” dedi.