Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun’un katıldığı törende İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından dua edildi.

Dursun, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

Millet Kıraathanesinde incelemede bulunan Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, projedeki temek amacın halkı kitapla buluşturmak olduğunu söyledi.

Millet Kıraathanesi’nin çeşitli kentlerde çoğalmasıyla birlikte insanların kütüphaneye olan ilgisinin artacağına inandığını aktaran Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Millet Kıraathaneleri önem verdiğimiz bir çalışma. Açılışı yapılan millet kıraathanelerinin sayısı şuanda 10’u geçti. Ana amaç, kitapla milleti buluşturmak ve kütüphanelerin çalışma saatini artırmak. Bakanlık olarak hem kütüphane sayısı hem de kadrolu uzman kütüphaneci sayısının artırılması için gayret sarf ediyoruz. Genel olarak okuma seferberliği dediğimiz, kitapla milleti buluşturarak milli kültüre katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Daha önceden çok alışık olunmayan yeni bir açılım. Ama Anadolu’nun değişik yerlerinde uygulamaya başladıkça bunu yaygınlaştırdıkça ilgi çoğalacak. Vatandaşlarımız kütüphaneye gittiğinde, bir vakit sınırlaması ile karşılaşmadan, kütüphaneden yaralanma imkanı buldukça ikramlarda bulunulduğunu öğrendikçe, teveccühün çoğalacağını düşünüyoruz. Buna, kesintisiz olarak kütüphaneden yararlanma etkinliği diyebiliriz.”

Dursun, daha sonra Millet Kıraathanesi’nden protokol üyeleri ile birlikte yürüyerek Nevşehir Valiliği’ne geçti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Dursun, Vali Aktaş’tan çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.