Göreme Belediyesi?nin eğitim ve kültür faaliyetleri kapsamında düzenlemiş olduğu anne çocuk eğitimi, el sanatları ve İngilizce kursları Belediye eğitim sınıflarında başladı.

Kurslarda yaklaşık 50 kişi eğitim görürken, her yaştan ve meslek gurubundan da kişiler katılıyor. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, eğitim faaliyetlerine bu yıl ağırlık verdiklerini belirterek, beldede yaşayan vatandaşların kendilerini geliştirmeleri konusunda desteklerini esirgemediklerini söyledi.

Cingil, ?Günümüzde gelişen teknoloji artık eğitim alanında bizi her gün daha çok öğrenmeye sevk ediyor.

Bu kapsamda bizde belediyemiz bünyesinde anne çocuk ilişkisinin daha da sağlıklı olabilmesi için anne çocuk eğitimi başlattık. Bununla beraber yöresel ürünlerin de pazarının olduğu beldemizde, ev hanımlarımıza yönelik dikiş nakış el sanatları kursu açtık.

Ayrıca ek olarak beldemizde ana dilimizden sonra en çok konuşulan dil olan İngilizce kursu ile de hem vatandaşlarımıza hem de turizm sektöründe çalışanlara pozitif katkı sağlıyoruz. Benzer kurslarımız devam edecek.

Vatandaşlarımızın kendilerini geliştirmeleri için bizlerde yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye hazırız? dedi. Kursların tamamlanmasının ardından tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecek. Haber: Alpaslan Körükcü