2005 yılında Avrupa'da kurulan ve Türkiye'nin 2009 yılında dâhil olduğu eTwinning; öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin artmasını, müfredatın daha verimli işlenmesini, okulda öğretmenler ve öğrenciler arasında iş birliği ve iletişimin geliştirilmesini, teknolojinin doğru ve verimli kullanılmasını, öğrenci merkezli etkinliklerle akademik ve sosyal başarının arttırılmasını hedefleyen bir platform.

eTwinning platformu ulusal ve Avrupa standartlarına ulaşan projelere her yıl "Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi" vererek öğretmen ve öğrencilerin çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve ilgili okulun Avrupa'daki okullar ile iş birliği çalışmasında kalitesini teyit etmekte.

Bu bağlamda Türkiye 2021 yılında "Avrupa Kalite Etiketleri"nin yüzde 57'sini alarak Avrupa'daki 43 ülke içerisinde 1'inci sırada yer aldı.

Nevşehir’de 2020 yılında gerçekleştirilen eTwinning projelerinde büyük bir başarı elde edilerek 103 Ulusal ve 58 Avrupa Kalite Etiketi sertifikası elde edildi. 2021 yılında ise bu başarı katlanarak 247 Ulusal ve 99 Avrupa Kalite Etiketi sertifikası elde edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; "Yürüttükleri projelerle Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi alarak bizlere bu gururu yaşatan okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. İlimizden birçok öğretmenimiz, eTwinning ile tanışarak projeler uygulamıştır, sayımız hızla artmaya devam etmektedir. Projelerde yer alarak çalışmalarını kalite etiketleriyle taçlandıran yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." açıklamasında bulundu.