49.TUBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bölge başvuru sayısı 982 olarak gerçekleşmiş Nevşehir genelinden çeşitli okullardan 92 proje başvurusu yapıldı.

Yarışmaya Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknolojik Tasarım alanından Danışman öğretmen Gökhan Özer ve öğrenciler Yusuf Özdemir ve Yusuf Uyanık tarafından hazırlanan “Mikrodenetleyici ile Bina İçi Tesisatlar için Elektronik Sigorta Tasarımı” isimli bir proje, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi Türk Dili ve Edebiyatı alanından Danışman Öğretmen Ayşe Kayaalp ve öğrenci Zeynep Kalkancı tarafından hazırlanan “Anadolu Yavrusunun Kitabı´ndan Günümüze Sohbet Türünün İncelenmesi “ ve Özel Altınyıldız Koleji´nden Biyoloji alanından Danışman öğretmen Özkan Kılınç ve öğrenciler Ergün Ceylan ve Dorukan Kılınç tarafından hazırlanan “Orta Anadolu´ya endemik cehri (rhamnus sp.) Tohumlarının meydana getirdiği toksik etki ve bu etkiye karşın üzüm çekirdeği ile alıç yaprağının anti-toksik etkilerinin in vivo araştırılması” isimli bir proje olmak üzere toplamda 3 adet proje sergilendi. Öğrenciler projelerini jüri karşısında savundular.

Özel Altınyıldız Kolejinden Biyoloji alanından “Orta Anadolu´ya endemik cehri (rhamnus sp.) Tohumlarının meydana getirdiği toksik etki ve bu etkiye karşın üzüm çekirdeği ile alıç yaprağının anti-toksik etkilerinin in vivo araştırılması” isimli proje Kayseri bölgeden Antalya´da yapılacak olan yarışmaya bölge birincisi olarak seçildi.

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Tarih, Türkçe ve Matematik alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmekte. 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına bölge başvuru sayısı 683 olarak gerçekleşmiş Nevşehir genelinden çeşitli okullardan 184 proje başvurusu yapıldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Ödül Töreni, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonunda Yapıldı. 29 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen ödül törenine Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen Şube Müdürü Ramazan Bıyıklıoğlu katıldı. Türkçe alanında Nevşehir Halil İncekara Bilim Ve Sanat Merkezi öğrencisi Yusuf Said Çalıkkılıç´ın “Kelime Mangalası “ adlı projesi bölge birincisi oldu.