TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı açıklamada; “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Türk Eğitim Sen yetkili sendika olarak geleneği sürdürmüştür. Türk Eğitim Sen'in en yakın sendikayla arasındaki farkı açarak yetkili sendika olmamızı sağlayan Üniversite yönetimimize, birim temsilcilerimize, üyelerimize, teşkilatımızın mensuplarına NEVÜ başkanımız Endüstri Mühendisi Abdullah Çamcı nezdinde teşekkür ediyorum.” dedi.

Urgenç; “Yetki süreçlerinde verdikleri destek ve sendikamızın kurumsallaşmasındaki bilimsel destek ve yetkiyi gelenek haline getiren idari ve akademik personele teşekkür ederiz. Türk Eğitim Sen her zaman çalışanların hak arama mücadelesinde çalışanların kalesi olmuştur. İnanıyoruz ki bize bir bayrak teslim edildi. Bayrağı yükseklere ulaştırmak için alınan görevleri yapmak ve yapıldığını takip etmek lâzımdır. Millet hayatında başarı devamlılığa bağlıdır. anlayışı ile mücadele ediyoruz. Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Dâvamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır.” ifadeleriyle başarılarının sırrını açıkladı.

Urgenç; “Çalışanların özlük ve mali haklarını geliştirmek ve korumak üzerine tesis ettiğimiz sendikal faaliyetler, Türkiye’nin kurucu ve kuruluş değerlerini ön plana alarak devleti ebedi müddet ilkesi ile geleneğe dönüşerek güçlenmektedir. Biz hiçbir zaman kişisel menfaatleri ön plana alarak koltuk kapma yarışı içinde sendikacılık yapmadık. Büyük Türkiye idealimizi hayalperestlikle itham ettiler ancak hiçbir zaman bize menfaatperest diyemediler. Bunlar çıkarcı ve menfaatçi diyemediler. Çok şükür bugün üyelerimizden aldığımız güçle dimdik ayaktayız. Geleceğe bedenleri değil diriliş ruhlarımızı taşıyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

NEVÜ Başkanı Endüstri Mühendisi Abdullah Çamcı da; “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurulduğu günden beri Türk Eğitim Sen yetkili sendika olarak yoluna devam etmektedir. Biz bir geleneğin temsilcileri olarak bu bayrağı sendikamıza hizmet edenlerden aldık ve taşıyoruz. Bugün bize en yakın olan sendikayla aramızdaki farkı açarak tekrar yetkili sendika olmanın haklı gururunu tüm üniversite çalışanları ile birlikte yaşıyoruz. Türk Eğitim Sen üniversitemizde eğitim kalitesinin artırılması ve kurumsallaşmasında üzerine düşen görevi her zaman yerine getirmiş, getirmeye de devam edecektir. Çalışanların mutlu olduğu üniversitede bilim gelişir. Akademi gelişir. Üretim artar. Hedefimiz çalışanların huzurlu çalışacağı ortamı tüm paydaşlarımızla birlikte oluşturmaktır. Biliyoruz ki; Devleti ebedi müddet anlayışında temel ilke Devleti ebedi adalettir.” dedi.

Çamcı, yetkide ve üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar üniversiteye emeği geçen herkese teşekkür etti.